ADO Den Haag behaalt knap gelijkspel tegen Besiktas

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op ADO Den Haag behaalt knap gelijkspel tegen Besiktas 255

ADO Den Haag heeft tijdens haar trainingskamp in het Turkse Belek in haar eerste oefenduel tegen Besiktas een verdienstelijk 2-2 gelijkspel behaald. De ploeg van trainer Fons Groenendijk nam zelfs brutaal voor de pauze een 2-0 voorsprong.

Bij ADO Den Haag was er een belangrijke rol weggelegd voor spits Bjorn Johnsen (foto). Al vroeg in het duel, de derde minuut, bracht hij ADO Den Haag aan de leiding. De sterk keepende Indy Groothuizen stopte vervolgens een strafschop van de Turken, genomen door Cinar. Nog voor het half uur verstreken was, was de Noor Johnsen ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Na de doelwisseling bracht de Turkse coach wat nieuwe spelers in het veld, waaronder Ryan Babel en de ooit bij PSV spelende Atiba Hutchinson. Besiktas kwam na een kwartier in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd door een treffer van Caner Erkin: 2-1. Een kwartier voor tijd moest Groothuizen ook de gelijkmaker toestaan, gescoord door Hutchinson: 2-2.

ADO Den Haag ontmoet tijdens dit trainingskamp ook de huidige koploper in de Turkse hoogste divisie, Basaksehir. Bij die club staat ook oud-ADO Den Haag-speler Eljero Elia onder contract.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top