ADO Den Haag lijdt tweede nederlaag op rij

ADO Nieuws, Geen categorie, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op ADO Den Haag lijdt tweede nederlaag op rij 102

Na het verlies van vorige week bij Sparta, is ADO Den Haag er ook zaterdagavond in het eigen Cars Jeans Stadion niet in geslaagd de volle buit te pakken. NAC Breda ging er vandoor met een 0-2 overwinning. De ploeg van trainer Fons Groenendijk moest overigens ruim een helft met tien man spelen, omdat Wilfried Kanon vlak voor rust de rode kaart kreeg voorgehouden.

  

Wilfried Kanon kreeg rood van arbiter Danny Makkelie na een overtreding op de sterk spelende NAC-spits Umar Sadiq, die overigens wel heel graag naar de grond ging en daarvoor ook nog een – volgens de ADO-staf – overtreding maakte op Kanon. Makkelie beoordelde de actie van Kanon als het neerleggen van een doorgebroken speler. Toch was ADO Den Haag na de pauze met tien man de betere ploeg.

De formatie van Groenendijk begon goed en scherp aan de wedstrijd. Dat leverde al heel snel een dot van een kans op voor Nassar El Khayati, maar hij mikte recht in handen van doelman Nigel Bertrams. Ook waren er mogelijkheden voor Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen voor de openingstreffer. Ook NAC kreeg een uitgelezen kans, maar doelman Robert Zwinkels reageerde attent op een inzet van Karol Mets.

Tegen de verhouding in opende NAC na achttien minuten spelen de score. Een voorzet vanaf de vleugel werd door Johnson weggehaald in het eigen strafschopgebied, maar de bal viel precies net buiten de zestien voor de voetbal van Mounir El Allouchi, die met een geplaatste drop-kick de bal in de benedenhoek liet verdwijnen: 0-1. Voor ADO Den Haag nog geen man over boord. Het probeerde langszij te komen, maar Nassar El Khayato had pech dat doelman Bertrams in goede vorm stak een een geplaatste bal van hem buiten het Bredase doel hield. In plaats van de gelijkmaker viel vlak voor rust de 0-2 uit de eerder geschetste situatie. Kanon legde Umar Sadiq neer. Strafschop en rood voor Kanon. Thierry Ambrose schoot raak al koos doelman Zwinkels nog wel de goede hoek: 0-2.

Bij de strafschop had ADO Den Haag ook nog de pech dat Tom Beugelsdijk moest uitvallen met een blessure, waardoor het centrum van de defensie in één keer weg was. Nick Kuipers kwam in het veld voor Beugelsdijk. Na de pauze bracht Groenendijk Donny Gorter in het veld. En met een man minder ontbrak het niet aan inzet aan Haagse zijde. Johnson, Immers en Gorter probeerden ADO Den Haag terug te brengen in de wedstrijd. Vooral Gorter was dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kon de bal niet genoeg vaart meegeven, waardoor deze van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant was de gevaarlijke NAC-spits Sadiq nog een keer dicht bij de 0-3, maar doelman Zwinkels kwam goed zijn doel uit en redde subliem. De Haagse eer werd bijna nog gered door Nassar El Khayati, maar hij had geen geluk bij zijn schot vanaf de rand van de zestien, die buiten bereik van doelman Bertrams tegen de paal belandde.

ADO Den Haag blijft dus staan op 36 punten en vrijdag aanstaande wacht de zware uitwedstrrijd bij Excelsior, dat knap won bij VVV in Venlo. De volgende thuiswedstrijd van de Hagenaars is tegen AZ.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top