ADO Den Haag loopt op trainingskamp in Zeeland tegen nederlaag aan

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op ADO Den Haag loopt op trainingskamp in Zeeland tegen nederlaag aan 658

Op de eerste dag van het trainingskamp in Zeeland liep ADO Den Haag tegen de kersverse Derde Divisionist vv Goes tegen een 2-1 nederlaag aan. Op sportpark Het Schenge had de thuisploeg voor de pauze al een 1-0 voorsprong genomen.

   |   Foto’s: Angelo Blankespoor

Trainer Fons Groenendijk stuurde voor rust een redelijk jonge ploeg het veld in. Al binnen vier minuten spelen hadden de bezoekers op voorsprong kunnen staan, maar een rake kopbal van de meegekomen Shaquille Pinas werd door de – overigens matig fluitende – scheidsrechter wegens buitenspel geannuleerd. De thuisploeg werd al na elf minuten gevaarlijk toen Tim de Winter Nick Kuipers eruit liep, maar Pinas bracht met een fraaie sliding op tijd redding voor het Haagse doel. Halverwege het eerste bedrijf verscheen de thuisploeg weer gevaarlijk voor het Haagse doel, maar nu was doelman Mike Havekotte attent op een inzet van Ray Kroon.

Tussendoor kregen aan Haagse zijde Yuning Zhang en linkerspits Yahya Boussakou mogelijkheden, maar slaagden er niet in doelman Dennis Uyl te verrassen. Ook Donny Gorter probeerde het een paar keer van afstand, maar had ook het vizier niet op scherp staan. Na een klein half uur spelen nam vv Goes brutaal de leiding. Na een hoekschop op rechts van Ray Kroon liet de meegekomen Sherief Tawfik de bal met een boog over doelman Havekotte in het Haagse doel verdwijnen: 1-0.

In het eerste bedrijf nog drie aanvallende acties aan Haagse zijde. Yahya Boussakou kon net niet de bal inkoppen na voorbereidend werk van ChovanieAmatkarijo, Yuning Zhang schoot voorlangs en in de slotminuut kwam de bal uit een voorzet van Thijmen Goppel net niet goed bij de tweede paal voor Zhang om succesvol te zijn.

Na de pauze kwam Erik Falkenburg in het veld voor Nassar El Khayati en nam Indy Groothuizen de plek onder de lat in. Al na drie minuten spelen kreeg ADO Den Haag een vrije trap te nemen vanaf een fraaie positie. Donny Gorter was na een één-twee met Zhang goed doorgegaan, maar werd net buiten de zestien neergelegd. De bal werd uit de directe vrije trap door Falkenburg echter over en naast het Goes-doel geschoten. Na een uur spelen wisselde Fons Groenendijk veel spelers. In het veld kwamen Lex Immers, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, John Goossens, Elson Hooi, Melvyn Lorenzen, Aaron Meijers, Robin Polley en Mats van Kins. Het was ook snel bijna gelijk, maar een kopbal van Lex Immers ging via de paal en een verdediger naast.

Nog maar net in het veld kreeg Wilfried Kanon om een belachelijke reden een strafschop tegen. De warrig – en vaak van veel te grote afstand – leidende arbiter Jozef Ngoumouth legde de bal op de stip, terwijl er slechts sprake was van obstructie (dus een indirecte vrije trap) van Kanon jegens Erwin Franse. Tawfik maakte geen fout vanaf de stip en schoot zijn tweede doelpunt binnen: 2-0.

ADO Den Haag wilde natuurlijk geen genoegen nemen met een nederlaag en trok volop ten aanval. De Haagse ploeg had ook veel balbezit, verscheen regelmatig voor het Zeeuwse doel en kreeg ook legio hoekschoppen te nemen. Een dik kwartier voor tijd had dat succes en Elson Hooi werkte een aanval over links doeltreffend af: 2-1. ADO Den Haag wilde meer en  de irritatie was er af en toe vanwege vreemde beslissingen van de leidsman. In de stand kwam echter geen verandering meer en dus begon de Haagse Eredivisionist het trainingskamp in Zeeland met een teleurstellend resultaat.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top