ADO Den Haag moet in blessuretijd winst uit handen geven

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op ADO Den Haag moet in blessuretijd winst uit handen geven 101

ADO Den Haag leek bij FC Utrecht alsnog de volle buit mee te nemen, na een achterstand bij rust. De ploeg van Fons Groenendijk ging de blessuretijd in met een 2-3 voorsprong. Maar ook nu was de arbitrale leiding de Hagenaars niet goed gezind. Arbiter Higler legde de bal net buiten de zestien na een in zijn ogen overtreding van Beugelsdijk op Labyat. De vrije trap betekende alsnog de 3-3.

 |     Foto’s: Philip Bras

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben er voor de neutrale toeschouwer een interessante partij voetbal van gemaakt. ADO Den Haag houdt zicht op een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Bij de Haagse equipe maakte doelman Indy Groothuizen zijn debuut omdat Robert Zwinkels niet kon spelen vanwege liesklachten. Joe van der Sar, zoon van Ajax-directeur Edwin van der Sar – zat nu als wisseldoelman op de bank. Bij ADO Den Haag was ook Tyronne Ebuehi niet van de partij. Voor hem speelde Trevor David. Terug in de Haagse ploeg waren Tim Beugelsdijk en Sheraldo Becker. De laatste werd overigens al snel vervangen door Elson Hooi.

Het begin van FC Utrecht in eigen huis was sterk. In eerste mogelijkheid was er voor Mateusz Klich op aangeven van Zakaria Labyad, maar zijn stiftje werd tijdig onschadelijk gemaakt door Aaron Meijers. Even later een mogelijkheid voor de meegekomen Sean Klaiber, maar nu bracht Wilfried Kanon redding. Aan de andere waren er ook mogelijkheden voor de ADO Den Haag-spelers Bjørn Johnsen en Nasser El Khayati, maar zij konden het Utrechtse net niet vinden. Nadat doelman Groothuizen nog een pegel van Klich onschadelijk had gemaakt, moest hij vlak voor rust toch zwichten voor een uithaal van buiten het strafschopgebied van Sander van der Streek, die zijn zesde treffer van het seizoen liet aantekenen: 1-0.

Na de thee kwam ADO Den Haag goed uit de startblokken. Johnsen liet oud-ADO-er Ramon Leeuwin staan en knalde de bal knap binnen, zijn dertiende treffer deze competitie: 1-1. De volgende wapenfeiten waren voor de thuisploeg, die zomaar weer de leiding had kunnen nemen. Een schot van Klich werd door doelman Groothuizen via de paal uit zijn doel gewerkt en Labyad had pech bij een inzet op de lat. Waar FC Utrecht verzuimde toe te slaan, deed ADO den Haag dat wel bij een hoekschop. De meegekomen Tom Beugelsdijk kopte de 1-2 binnen.

De vreugde aan Haagse zijde was echter van korte duur, want na een voorzet van Giovanni Troupée kopte de geheel vrijstaande Gyrano Kerk de gelijkmaker achter Groothuizen: 2-2. In de slotfase leek ADO Den Haag toch nog de volle buit mee naar huis te nemen. Het kwam zowaar op 2-3 door een treffer van Elson Hooi, maar het venijn zat, zoals gemeld, in het slot van de partij. Eerst annuleerde Higler een treffer van Cyriel Dessers na een overtreding op Kanon, maar in de blessuretijd legde hij de bal net buiten de zestien bij een overtreding van Beugelsdijk, waar aan Haagse zijde grote vraagtekens bij werden gezet. Labyad bewees zijn traptechniek en kogelde de vrije trap hard binnen: 3-3. Ondanks het gelijke spel houdt de ploeg van Fons Groenendijk zicht op deelname aan de play-offs. Komend weekend komt FC Twente naar het Cars Jeans Stadion.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top