ADO Den Haag Vrouwen buigt in kwartfinale KNVB-beker voor Ajax

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op ADO Den Haag Vrouwen buigt in kwartfinale KNVB-beker voor Ajax 201

Het ADO Den Haag-vrouwenteam van coach Arend Regeer is er niet in geslaagd om voor ruim duizend toeschouwers de kwartfinales te bereiken van het KNVB-bekertoernooi. Na de uitschakeling voor de play-offs om de nationale titel, was dat het doel van de ADO Den Haag Vrouwen. Weken was er naar het duel tegen Ajax toegeleefd, maar het werd in het Cars Jeans Stadion 0-2 voor de bezoekende ploeg.

Foto’s: Franca Dobbe

Ajax trachtte al gelijk vanaf het begin druk te zetten op de Haagse defensie. Maar ADO Den Haag kwam regelmatig knap onder die druk uit en probeerde het vooral via Chasity Grant, die trachtte om gebruik te maken van de ruimte achter de vaak ver opgedrongen Ajax-defensie.

Een echte kans leverde het niet op. Aan de andere kant had voor Ajax Marjolein van den Bigchelaar de score kunnen openen. Een schot van Kelly Zeeman spatte op de lat uiteen. Via de rug van ADO-keepster Barbara Lorsheyd kwam de bal in de rebound bij Van den Bigchelaar, die echter het Haagse doel niet wist te vinden.

De volgende mogelijkheid voor Ajax was voor Loïs Oudemast, die ten onrechte van scheidsrechter Oosterlaken mocht doorgaan na een overtreding op Allyssa Daal, maar zij miste deze opgelegde kans. Even later was er een harde overtreding op Sabine Kuilenburg, die als gevolg daarvan later toch moest uitvallen. Met een 0-0 stand konden beide teams aan de thee.

Kort in de tweede helft behoedde keepster Barbara Lorsheijd haar team voor een achterstand door met een knappe parade Van den Bigchelaar van het scoren te houden. Het bleek uitstel van executie, want na zes minuten in het tweede bedrijf opende Ajax toch de score. Uit een vrije trap van Merel van Dongen kopte Desirée van Lunteren de bal langs Lorsheyd: 0-1. En weer kreeg ADO Den Haag Vrouwen een treffer tegen uit een standaardsituatie.

Het team van Arend Regeer kreeg niet de kans terug te komen in de wedstrijd, want acht minuten later was het tweede doelpunt van Ajax ook een feit. Inessa Kaagman schoot vanuit de draai fraai binnen: 0-2. Voor de Haagse ploeg het sein om alle schroom van zich af te gooien en toch op zoek te gaan naar de tegentreffer. Kansen kwamen er, maar Romy Speelman en de voor Sharon Kok ingevallen Marthe van Erk zagen hun inzetten niet in het Ajax-doel verdwijnen. Het ADO-team was niet bij machte om de eretreffer aan te tekenen en aan de andere kant behoedde keepster Barbara Lorsheyd haar team nog voor de 0-3, door een inzet van Merel van Dongen uit de bovenhoek te halen.

B-poule

De bekerstrijd zit erop voor de ADO Den Haag-vrouwen, wat rest zijn de play-offs in de B-poule. Het ADO-vrouwenteam komt daarvoor vrijdag aanstaande weer in eigen stadion in actie tegen vv Alkmaar, aanvang 19.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Barbara Lorsheyd, Sharon Kok (68. Marthe van Erk), Priscilla Mesker, Carmen Simonis, Nadine Noordam, Sabine Kuilenburg (49. Sharona Tieleman), Victoria Pelova, Allyssa Daal, Shanique Dessing (71. Vesna Veltrop), Romy Speelman, Chasity Grant.

Opstelling Ajax:
Lize Kop, Liza van der Most, Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen, Davina Philtjens, Sisca Folkertsma (68. Linda Bakker), Loïs Oudemast, Inessa Kaagman (72. Nicky van den Abbeele), Desiree van Lunteren (80. Lucienne Reichardt), Marjolein van den Bighelaar, Kelly Zeeman.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top