ADO Den Haag Vrouwen op valreep naast Achilles’29

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op ADO Den Haag Vrouwen op valreep naast Achilles’29 190

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd om op eigen veld de volle buit binnen te halen tegen Achilles’29. Aan de andere kant mag de ploeg van coach Arend Regeer ook blij zijn met een punt, want de gelijkmaker viel pas in de slotfase: 2-2. 

Foto’s: Franca Dobbe

ADO Den Haag was in de aanvangsfase de bovenliggende partij, had meer balbezit, maar echt grote kansen waren er vooralsnog niet. Een schot van international Victoria Pelova werd gekeerd door keepster Renate Verhoeven van de ploeg uit Groesbeek. Tegen de verhouding in opende Achilles’29 de score na een kwartier spelen. Uit een vrije trap gaf Beau Rijks keepster Barbara Lorsheyd het nakijken: 0-1.

Binnen een minuut was er bijna de gelijkmaker, maar de inzet van Chasity Grant verdween in het zijnet van de bezoekende ploeg. ADO Den Haag bleef aandringen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Een schot van Nadine Noordam verdween maar net over het Achilles-doel. Aan de andere kant probeerde Achilles en na een half uur spelen weer vanuit een spelhervatting. Bij een vrije trap vanaf de vleugel was nu keepster Lorsheyd bij de eerste paal attent. ADO Den Haag heeft er alles aan gedaan om nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Nadine Noordam werd door de keepster gestopt en een schot van afstand van Victoria Pelova kwam niet verder dan de paal.

Nadat vlak na rust Achilles’29 via Melanie Bross een ideale mogelijkheid op 0-2 had laten liggen, kwam ADO Den Haag Vrouwen alsnog langszij. Op aangeven van Sharona Tieleman liet Suzanne Admiraal de 1-1 op het scorebord zetten. De vreugde aan Haagse zijde over die gelijkmaker was echter van korte duur. Achilles’29 kwam andermaal op voorsprong. Nu schoof Bonita Theunissen de bal langs Lorsheyd: 1-2.

ADO Den Haag Vrouwen wilde zich absoluut niet bij een nederlaag neerleggen en gooide alles op de aanval om een gelijkmaker te forceren. Het team van Regeer kreeg in de blessuretijd ook loon naar werken. Invalster Maartje Looijen vond het gaatje in de Groesbeekse defensie: 2-2. Bijna had de thuisploeg nog de volle buit gepakt, maar invalster Eline Koster zag haar inzet over het vijandelijke doel gaan. Een 2-2 resultaat op de valreep is iets, maar gelet op het veldoverwicht had er duidelijk meer ingezeten.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top