ADO Den Haag-vrouwenteam onderuit tegen Ajax

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op ADO Den Haag-vrouwenteam onderuit tegen Ajax 422

Het vrouwenteam van ADO Den Haag bleek in een oefenduel op het complex van vv Noorwijk, de Duinwetering, een maatje te klein voor kampioen Ajax, dat aantrad met liefst vijf speelsters die ook in de selectie zaten van Oranje, dat zo knap de Europese titel binnenhaalde.

ADO Den Haag heeft een team met talentvolle speelsters, alleen mist het team de nodige routine. Liefst zes geroutineerde speelsters haakten van het team van vorig seizoen af. Dat betekent voor trainer Arend Regeer (foto) een nieuw team smeden, met vooral jonge speelsters.

Ook tegen Ajax bleek, dat de ploeg de inbreng van de topscorer van vorig seizoen, Pia Rijsdijk, node mist. De vraag is alleen of Rijsdijk nog voor de Haagse ploeg gaat uitkomen. Zij heeft haar vizier gericht op een buitenlands avontuur en is in gesprek met MSV Duisburg. Of een vertrek definitief is weet niemand, ook de speelster zelf – langs de lijn aanwezig in Noordwijk – deed er het stilzwijgen toe.

Ajax won de oefenpartij, die in de middag vooraf was gegaan door een druk bezochte clinic (meisjesvoetbal zit duidelijk in de lift na het succesvolle EK), met 3-0 door treffers van Chantal de Ridder, Anna Romero en Marjolijn van den Bighelaar.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top