ADO-speelster Victoria Pelova scoort tweemaal voor Oranje Vrouwen onder 19

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op ADO-speelster Victoria Pelova scoort tweemaal voor Oranje Vrouwen onder 19 136

Het Nederlands Vrouwenteam Onder 19 heeft zich gekwalificeerd voor het EK in Zwitserland van komende zomer. Het team van KNVB-coach Jessica Torny won de laatste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi in en tegen Hongarije overtuigend met 6–0.

Fenna Kalma was de meest opvallende speelster bij Onder 19. Bij rust viel zij, bij een 0–0 tussenstand, in en vervolgens was ze goed voor een hattrick. ADO Den Haag-speelster Victoria Pelova (foto) deed het niet veel minder met twee treffers. Van Deursen schoot eenmaal raak.

De andere wedstrijd in groep 5, tussen Slovenië en Zweden, eindigde in een 2-1 winst voor Zweden. Door de eerdere ruime overwinning op Slovenië en het gelijkspel tegen Zweden plaatst Onder 19 zich, op doelsaldo, als groepswinnaar voor het EK 2018 in Zwitserland.

EK 2018

Zwitserland is de organisator van het EK 2018 voor Vrouwen onder de 19 jaar. Het EK wordt gehouden van 18 tot en met 30 juli. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Zwitserland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK voor Vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de zevende keer deel aan het toernooi. In 2014 werd de Europese titel gewonnen.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top