De ADO-supporter: Chris Krens

Achtergrond, ADO Nieuws, De ADO-supporter, Nieuws Geen reacties op De ADO-supporter: Chris Krens 549

Na de rubriek ‘De Mediaman’ bekijkt Haaglanden Voetbal ADO Den Haag weer van een andere kant. Wie zijn de supporters van ADO Den Haag? Hoe beleven zij een wedstrijd?

Tekst en foto: Glenn Duijzer

Deze keer is Chris Krens aan de beurt.

In welk vak zit je tijdens thuiswedstrijden van ADO Den Haag?

,,Ik zit op de Noordtribune op vak R.”

Ben je in het bezit van een seizoenkaart?

,,Dit is mijn tweede seizoen dat ik een seizoenkaart heb. Daarvoor kocht ik altijd losse kaartjes.”

Bezoek je ook uitwedstrijden?

,,Zo af en toe ga ik wel eens met de combi mee naar een uitwedstrijd.”

Voetbal je zelf ook?

,,Vroeger heb ik wel gevoetbald bij Vogel, BMT en DHB. De afgelopen maanden heb ik weer gevoetbald op de dinsdag bij EuroFit in het Kyocera stadion. Ik moet zeggen dat ik daar wel van geniet. (redactie: Op 17 januari scoorde Chris daarbij een treffer, die bij Messi niet zou misstaan).”

Wie is je favoriete ADO Den Haag-speler?

,,Ik zou eigenlijk willen zeggen Lex Immers, maar die tijd is voorbij. Oh je zei niet van nu? Dan is het Lex Immers. Hij verzaakte eigenlijk nooit. Net zoals Beugelsdijk in de huidige selectie. Dat zijn wel jongens die ik graag zie. Lekker normale jongens die zo van de straat of tribune in het eerste van ADO Den Haag spelen. Niet zeuren, maar voetballen.”

Hoe beleef je een thuiswedstrijd van ADO Den Haag?

,,Jammer genoeg toch altijd weer te fanatiek. Ik ga altijd heel rustig het stadion in. Maar als de scheidsrechter fluit voor iets wat ik onrechtvaardig vind, dan volgen er wel wat scheldwoorden. Ik word dan altijd bloedfanatiek.”

Wat is de beste of mooiste thuiswedstrijd van ADO Den Haag die je ooit hebt gezien?

,,Die 3-2 overwinning op Ajax. Dat was wel één van de mooiste wedstrijden die ik heb gezien. Dat seizoen wonnen we trouwens ook uit van Ajax. Uit en thuis winnen van Ajax in één seizoen is wel uniek.”

Wat vind je de positieve punten aan een bezoek aan ADO Den Haag?

,,De gezelligheid en samenhorigheid van de jongens waar ik zit. Of je nu een vreemde bent of een bekende in vak R. Je hebt altijd wel aanspraak. Dat maakt het extra leuk om bij ADO te komen.”

Wat vind je dat er bij ADO Den Haag nog moet veranderen?

,,Het liefst een wonder en terugkeren naar het Zuiderpark. Maar dat feest zal nooit meer gebeuren. Ik hoop dat er eindelijk een keer rust komt in het stadion met die Wang. Dat geouwehoer moet maar eens afgelopen zijn. Ik denk dat als de rust wederkeert, het elftal ook beter gaat presteren. Het liefst dit seizoen nog.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top