De ADO-supporter: Mark van den Berg

Achtergrond, ADO Nieuws, De ADO-supporter, Nieuws Geen reacties op De ADO-supporter: Mark van den Berg 591

Na de rubriek ‘De Mediaman’ bekijkt Haaglanden Voetbal ADO Den Haag weer van een andere kant. Wie zijn de supporters van ADO Den Haag? Hoe beleven zij een wedstrijd?

Tekst en foto’s: Glenn Duijzer

Deze keer is Mark van den Berg aan de beurt.

In welk vak zit je tijdens thuiswedstrijden van ADO Den Haag?

,,Samen met mijn zoon zit ik in vak V op de Kidstribune.”

Ben je in het bezit van een seizoenskaart?

,,We hebben nu al een aantal jaren een seizoenskaart. Ik denk iets van vijf jaar. We begonnen op het Kidsvak. Daarna hebben we twee seizoenen op Vak H gezeten. Dat was niet het juiste moment. Mijn zoon was toen nog te jong, maar hij heeft daar wel zijn hele woordenschat uitgebreid met nieuwe woorden. Dit seizoen zitten we voor de laatste keer op het Kidsvak. Mijn zoon wordt nu te oud. En dat is maar goed ook, want ik word helemaal gek van die kinderen. Zij komen gezellig met hun voetbalclub of school mee. Minimaal de helft is niet eens een ADO-supporter. Tegen Zwolle zat ik zelfs tussen een man of vijf die supporter van PEC waren..”

Bezoek je ook uitwedstrijden?

,,Met de Kidsclub ben ik een paar keer mee geweest. Ik was bijvoorbeeld ook mee naar Feyenoord. Maar ga niet met de combi mee. Ik probeer altijd met vrienden mee te gaan die toevallig een seizoenskaart hebben van de thuisploeg.”

Voetbal je zelf ook?

,,Niet meer, maar ik heb in mijn jonge jaren wel bij DSO gespeeld. Ik heb ook lang in de zaal gespeeld bij Zoetermeer ’80. Verder heb ik in de bedrijvencompetitie gespeeld in Benthuizen. Momenteel ben ik trainer bij DSO JO15-6. We staan bovenaan en hebben tot nu toe slechts één keer verloren. Dat was van BSC’68, maar die hebben we nu teruggepakt.”

Wie is je favoriete ADO Den Haag-speler?

,,Voor nu Tommie. Een keiharde werker, hij gaat er altijd voor. Dat zie ik bij andere dus niet. Maar als ik verder terugkijk, dan was Bulykin wel een topper. Hij was dan wel ADO-speler, maar het was geen clubman. Dat heeft Tommie op dit moment wel. Natuurlijk waren er meerdere goede voetballers, maar die zijn allemaal toch weer voor het geld weggegaan. Tommie blijft. Hij is even naar Duitsland geweest, maar hij is nu weer waar hij eigenlijk thuishoort.”

Hoe beleef je een thuiswedstrijd van ADO Den Haag?

,,Ik zit er altijd heel fanatiek in, tot de 90e minuut toe. Ik leef heel intens mee met ADO Den Haag. Dat doe ik bij DSO JO15-6 trouwens ook.”

Wat is de beste of mooiste thuiswedstrijd van ADO Den Haag die je ooit hebt gezien?

,,Dat is wel heel erg moeilijk. Dat kan ik niet zo even opnoemen. Die 3-2 overwinning op Ajax is alweer zolang geleden. Ik denk nooit zover terug.”

Wat vind je de positieve punten aan een bezoek aan ADO Den Haag?

,,Dat het zo laagdrempelig is bij de club. Dat vind ik zo fijn. Je kunt zomaar bij de club naar binnen lopen. Dat hoef je niet te proberen bij een Feyenoord of Ajax. Daar kom je het terrein niet zomaar op. Dat wij als EuroFit-groep gewoon op het hoofdveld mogen trainen, als een stelletje Jan Lullen. Bij ADO kun je gewoon het stadion inlopen om een training bij te wonen. Dat is gewoon fantastisch. Als ik dat aan anderen vertel, dan geloven ze er niks van. Daarom maak ik steeds foto’s van onze trainingen. Om te laten zien dat ik wel degelijk op het hoofdveld loop.”

Wat vind je dat er bij ADO Den Haag nog moet veranderen?

,,De mentaliteit bij het merendeel van de selectie. Ik kijk wel eens op Facebook bij ADO live hoe de spelers dan aankomen op het veld of stadion bij een uitwedstrijd. Dan hebben ze allemaal een koptelefoon op en de handjes in de zakken. Natuurlijk mogen ze best relaxed zijn, maar ze moeten dat gras opvreten als ze aankomen.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top