De ADO-supporter: Patrick Guth

Achtergrond, ADO Nieuws, De ADO-supporter, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De ADO-supporter: Patrick Guth 642

Na de rubriek ‘De Mediaman’ bekijkt Haaglanden Voetbal ADO Den Haag weer van een andere kant. Wie zijn de supporters van ADO Den Haag? Hoe beleven zij een wedstrijd?

Tekst en foto: Glenn Duijzer

Deze keer is Patrick Guth aan de beurt.

In welk vak zit je tijdens thuiswedstrijden van ADO Den Haag?

,,Ik zit als sinds de opening van het Kyocera stadion op vak Q.”

Ben je in het bezit van een seizoenskaart?

,,De afgelopen dertien jaar heb ik een seizoenskaart. In het oude Zuiderpark stadion zat ik op vak P. Dat was de Noordtribune aan de kant waar het Kidsvak was.”

Bezoek je ook uitwedstrijden?

,,Samen met ADOKids bezoek ik zoveel mogelijk uitwedstrijden. Je zit dan niet in het uitvak, maar tussen de ‘normale’ supporters van de tegenstander.”

Voetbal je zelf ook?

,,Ik voetbal nu alweer een tijdje niet meer. Ik heb de laatste tijd wel met EuroFit via ADO Den Haag op de dinsdagavonden een beetje gevoetbald, maar dat mag geen naam hebben. In verenigingsverband heb ik gevoetbald bij Groen Wit ’58 en Wilhelmus. Maar dat is echt heel lang geleden.”

Wie is je favoriete ADO Den Haag-speler?

,,Dat is eigenlijk best wel moeilijk om te verzinnen. Maar ik kies voor Cor Lems. Een bikkelaar, die zich altijd inzette. Een man naar mijn hart. Als het moest, gooide hij ook de beuk erin. Dat is toch iets wat nu in de selectie ontbreekt.”

Hoe beleef je een thuiswedstrijd van ADO Den Haag?

,,Gezellig met een aantal maatjes. Als een leuk, gezellig avondje uit. In een kroeg, maar dan zonder bier. Gelukkig ben ik geen liefhebber van alcohol.”

Wat is de beste of mooiste thuiswedstrijd van ADO Den Haag die je ooit hebt gezien?

,,Die moet nog komen!”

Wat vind je de positieve punten aan een bezoek aan ADO Den Haag?

,,Veiligheid, bereikbaarheid en gemoedelijkheid.”

Wat vind je dat er bij ADO Den Haag nog moet veranderen?

,,Er moet rust in het bestuur komen. Dan komt de rust op veld ook weer terug. Daarna moet er een beter beleid worden opgesteld waarin meer aandacht is voor de eigen jeugd van de club. Nu gaan alle talentjes naar PSV, Feyenoord of het buitenland. Ik vind dat de club moet proberen om ze in Den Haag te houden.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top