ADO-trainer Fons Groenendijk: ,,Trainingen waren afgelopen week belangrijker dan de wedstrijden”

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op ADO-trainer Fons Groenendijk: ,,Trainingen waren afgelopen week belangrijker dan de wedstrijden” 197

ADO Den Haag belegde afgelopen week voor de tweede maal op rij een trainingskamp in het Zeeuwse Renesse in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Er werd elke dag getraind en ook een drietal oefenduels gespeeld tegen amateurclubs.

  

Hoe kijkt trainer Fons Groenendijk (foto) terug op die week Zeeland? ,,We hebben heel veel arbeid geleverd. Dat is de basis die je legt, conditioneel ook. Misschien waren de trainingen deze week nog wel belangrijker dan de wedstrijden, waarin we vooral hebben gekeken naar belastbaarheid. Jongens 45 minuten tot max een uur laten spelen, terwijl er in de ochtenden toch wel pittig is getraind. Dus al met al kijk ik er wel met een goed gevoel op terug. Weinig blessures, we hebben weinig te klagen.”

Wellicht dan toch over de verrichtingen en resultaten in de eerste twee oefenduels. Van vv Goes, net gepromoveerd naar de zondag Derde Divisie, werd met 2-1 verloren en tegen derdeklasser WHS werd het ‘slechts’ een 0-2 zege. Groenendijk: ,,Ik kijk niet zo naar die oefenwedstrijden, die uitslagen zeggen mij eigenlijk helemaal niets. Ik weet natuurlijk ook wel hoe het één en ander tot stand komt. Natuurlijk is het altijd leuker als je een goede uitslag neerzet (het laatste duel vrijdagavond bij de Jonge Spartaan leverde een 0-10 winst op – red.), maar verder zegt het mij heel weinig. Net zoals het mij ook niets heeft gezegd de resultaten in die andere twee wedstrijden eerder in de week.”

Bij ADO Den Haag sloot op maandagavond in Renesse als proefspeler Gino van Kessel aan. Of zijn verblijf beperkt blijft tot deze week of dat hij langer de kans krijgt bij ADO Den Haag, daar zegt Groenendijk over: ,,Dat gaan we rustig intern bespreken. Daar kan ik nog geen uitspraken over doen. Ik weet niet of dat tot iets gaat leiden. Dat heeft ook te maken met jongens die eventueel vertrekken. Dat is dus nog allerminst zeker. Er zijn nog steeds van allerlei geruchten over bepaalde spelers. Ik hoop nog steeds dat belangrijke jongens gewoon blijven.”

Eén van die spelers die in de belangstelling staan is spits Bjørn Johnsen (AZ zou de Noor in het oog hebben). Hij is tot nu toe één van de weinige spelers die nog niet in actie is geweest. ,,Hij heeft wel hard getraind”, laat Groenendijk weten. ,,Het gaat eigenlijk steeds beter met zijn enkel. Ik denk dat hij dinsdag wellicht weer inzetbaar is.” Dan speelt ADO Den Haag op het veld van Laakkwartier een oefenduel tegen Eerste Divisionist FC Dordrecht (aanvang 19.30 uur).

In de laatste oefenwedstrijd op vrijdagavond kwam ook captain Aaron Meijers niet in actie. Groenendijk: ,,Hij had wat lichte klachten in zijn kuit. Daar moet je dan geen risico mee nemen met zo’n wedstrijd. Hij heeft ‘s morgens wel gewoon getraind. Maar dan moet je wel verstandig zijn, dat je bepaalde spelers niet in blessures jaagt. Daar hebben we ook de hele week goed naar gekeken. Aaron hebben wij uit voorzorg niet laten spelen.”

Dan de positie op rechts verdedigend. Vorige week (tegen Scheveningen) was de Spanjaard Company als rechtsback op proef en speelde één helft mee. Groenendijk was van hem gecharmeerd, maar hij heeft inmiddels getekend bij een club in Roemenië. De trainer over de rechtsbackpositie: ,,Op die positie hebben wij nu twee jonge jongens kunnen laten spelen, Thijmen (Goppel – red.) en Trevor (David – red.). Ik vond inderdaad die Spanjaard een prima speler, alleen dingen moeten bij ADO wel haalbaar zijn. Het is nog steeds zo, dat wij gewoon creatief moeten zijn en wij niet alles kunnen doen. Deze jongen had meerdere opties en wellicht dat hij elders meer kon verdienen.”

  
Trevor David                                                                   Thijmen Goppel

Voor ADO Den Haag wacht er zaterdagochtend in Renesse nog één training. Na de lunch vertrekt de bus weer richting Car Jeans Stadion en zit een week trainingskamp erop. ,,Ja, zondag vrij, dan zit er inderdaad een drukke week op. Dan komen nu de wat sterkere tegenstanders eraan en kunnen wij kijken hoe we ervoor staan”, weet ook trainer Fons Groenendijk.

Het restant van de oefenduels van ADO Den Haag de komende periode:
Dinsdag 17 juli, 19.30 uur ADO Den Haag – FC Dordrecht (terrein Laakkwartier)
Zaterdag 21 juli, 19.30 uur ADO Den Haag – Top Oss (terrein Laakkwartier)
Zaterdag 28 juli, 19.30 uur ADO Den Haag – Panatinaikos (Cars Jeans Stadion)
Vrijdag 3 augustus, 19.00 uur ADO Den Haag – Aris Saloniki (Cars Jeans Stadion)

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top