ADVERTORIAL: Voetbalschool Jim Charité start met een nieuwe cursus

Geen categorie Geen reacties op ADVERTORIAL: Voetbalschool Jim Charité start met een nieuwe cursus 201

Vanaf zondagochtend 1 oktober zal de mogelijkheid geboden worden om extra trainingen te volgen bij de Voetbalschool Jim Charité. Die trainingen staan in het teken om jeugdspelers beter te maken, maar waarbij plezier maken minstens zo belangrijk is.

De trainingen vinden plaats bij de voetbalvereniging Scheveningen op sportpark Houtrust, met half tien als aanvangstijd. ,,Wij willen jeugdspelers beter maken door hen te helpen bij het verbeteren en verbreden van de basis”, aldus Jim Charité. ,,Wij verstaan hieronder de functionele techniek waar niet één speler zonder kan. De basis is eigenlijk de start voor iedere speler. Daarom denken wij een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van jeugdspelers door hen veel persoonlijke aandacht te schenken bij de basisvaardigheden.”

Wat is functionele techniek? Charité: ,,Naar onze mening gaat het hierbij om de belangrijkste onderdelen van het voetbalspel: Passen en trappen, balaanname, balbehandeling, het open draaien om sneller tot een voortzetting te komen van het spel, voorzetten geven en afwerken.”

Filosofie

Er wordt gewerkt met gediplomeerde, professionele trainers (KNVB) met een brede ervaring op het gebied van het jeugdvoetbal onder leiding van Jim Charité (foto links) en Micheal Ros (ervaring als jeugdtrainers bij onder andere ADO Den Haag en SVV Scheveningen). De unieke voetballeermethode is ontwikkeld vanuit de denkwijze van voormalig profvoetballers en de kwaliteiten van nationale en internationale topspelers. De trainingsonderdelen techniek, inzicht, coördinatie en persoonlijkheid worden ontwikkeld tijdens trainingen en spelvormen op maat en op verschillende niveaus: de voetbalvaardigheden zijn bepalend voor de groepsindeling, niet de kalenderleeftijd van de individuele speler!

Charité: ,,Wij halen het maximale uit elk kind op weg naar zijn/ haar persoonlijke voetbaltop. De trainingen hebben als doel om de spelers plezier, durf en succes te laten ervaren tijdens hun wedstrijden.”

Pakket

Het pakket bestaat uit: 10 trainingen van 1 uur, een kledingpakket + bal, een diploma/ certificaat.

Op de cursus leer je nieuwe tips, trucs en bewegingen. De baas over de bal worden: vanuit beweging en op snelheid leren passen, aannemen, dribbelen en schieten met links en rechts. De baas over de tegenstander worden: uitspelen van een tegenstander die voor, naast of achter je staat plus vervolgpass en/of scoren. Beter spelen in jouw team en bij jouw vereniging door onder druk van tegenstanders de juiste spelvoortzetting te kiezen.

Kosten en inschrijving

Voor een bedrag van slechts 189 euro (inclusief kledingpakket en een trainingsbal ter waarde van 100 euro) kun je deelnemen aan deze cursus. Voor leden van SVV Scheveningen geldt een eenmalige korting van 10%! Aanmeldingen via: info@autorijschoolcharite.nl

Zoeken

Back to Top