Trainingskamp in Portugal: 5 populaire Portugese locaties

Bent u met uw ploeg op zoek naar een trainingskamp in Portugal? Onze partner Trainingskampen.nl zet voor u vijf populaire locaties op een rij.

Trainingskamp in Portugal: Albufeira

We beginnen met de meest populaire locatie voor een trainingskamp in Portugal namelijk Albufeira. Deze drukke en gezellige badplaats is tegen een heuvel opgebouwd en heeft een heerlijk strand. Tevens beschikt Albufeira over veel winkeltjes, bars en clubs. Deze Portugese streek staat ook bekend om het goede eten. In Albufeira kun je heerlijk eten in één van de vele restaurantjes die het rijk is. Het is een ideale uitvalsbasis, al sinds jaar en dag, voor verschillende clubs van alle niveaus om in januari in de winterzon hun trainingskamp te beleggen. De velden zijn van goede kwaliteit en bevinden zich op korte afstand.

Een citytrip naar Faro maken, een jeepsafari of een boottocht voor de ontspanning. Mountainbiken langs de mooie kuststrook met zijn bekende rotspartijen óf paintballen? De regio Albufeira biedt voldoende mogelijkheden tot teambuildingsactiviteiten. Kortom een ideale bestemming voor een trainingskamp!

Trainingskamp in Portugal: Lissabon

Een trainingskamp naar Lissabon? De kleurrijke hoofdstad van Portugal heeft veel meer te bieden dan alleen een geweldig klimaat. Lissabon is de stad van fadomuziek, azulejos, heerlijke lokale pasteitjes van Belém en natuurlijk van de museumwaardige gele trams die nog trots dienst doen in de smalle, sfeervolle straatjes.

Ondanks de grootte van de wereldstad liggen alle velden op korte afstand. Lissabon heeft tevens de luxe dat het beschikt over twee topvoetbalclubs. Een bezoek aan het prachtige Benfica is een aanrader maar ook Sporting Lissabon is een prachtige club. Traininskampen.nl biedt vier verschillende hotels aan in Lissabon. Een perfecte stad om een trainingskamp te beleggen.

Trainingskamp in Portugal: Portimão

In het westen van de prachtige Algarve ligt Portimão. Portimão is de tweede stad in het zuiden van Portugal. Deze bekende stad is één van de belangrijkste en drukste toeristische plaatsen. Portimão heeft bovendien leuke restaurantjes, winkeltjes en een uitgestrekte boulevard, waar ook een groot casino ligt.

Naast de voetbalclub Portimonense SC is het ook de plaats van het Formule 1-circuit van de Algarve. Trainingskampen.nl biedt twee prachtige hotels die dicht bij het strand liggen en op korte afstand van de voetbalvelden.

Armação de PêraTrainingskamp in Portugal: Armação de Pêra

Vlakbij Albufeira ligt het prachtige Armação de Pêra. Met 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 21 graden is deze regio een ideale plek voor een trainingskamp in de winter. Het trainingscomplex met het goede kunstgrasveld inclusief irrigatie ligt op ongeveer 600 meter van het verblijf. Het hotelcomplex is ruim opgezet en ligt direct aan het strand. Ook beschikt het over een kleinschalige fitness. Het gebied leent zich tevens prima voor een potje golf of padel.

Diverse teams zoals DTS Ede Vrouwen, ADO Den Haag Vrouwen, VV Alkmaar en SV Oranje-Wit verbleven naar volle tevredenheid in Armação de Pêra.

Trainingskamp in Portugal: Vilamoura

Vilamoura ligt op korte afstand van het vliegveld van Faro en het bekende Albufeira. Het is een wat minder bekende locatie maar heeft zich de afgelopen 15 jaar tot een mondaine vakantie- en golfoord ontwikkeld. In een soort ring rond de machtige jachthaven bevinden zich de winkels, boetieks, bars en cafés. Trainingskampen.nl heeft diverse profclubs in deze regio ondergebracht voor een geweldig en luxe trainingskamp. Zo ging Sparta al eens deze kant op en ook RKC bezocht Vilamoura. ”Een prima en aangenaam complex, waar RKC Waalwijk een oefenwedstrijd op locatie afwerkte tegen FC Servette uit Zwitserland”, aldus de toenmalige trainer Fred Grim.

Eerder werd er ook al een top 5 gemaakt van een trainingskamp in Spanje.

Wilt u alle bestemmingen bekijken bezoek dan de website van Trainingskampen.nl of mail naar trainingskampen@haaglandenvoetbal.nl voor meer informatie.

Lees verder