Arbiter Gözübüyük onthoudt ADO Den Haag duidelijke strafschop

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Arbiter Gözübüyük onthoudt ADO Den Haag duidelijke strafschop 395

Net als een week terug thuis tegen FC Twente, is ADO Den Haag erin geslaagd, nu in een uitbeurt, een punt in de wacht te slepen. Dat gebeurde in de Galgenwaard tegen het hooggeplaatste FC Utrecht: 1-1. Een stand die ook al na de eerste helft op het scorebord stond. Maar ADO Den Haag had met een voorsprong kunnen gaan rusten als arbiter Gözübüyük had gedaan wat hij moest doen: een strafschop toekennen aan ADO Den Haag toen Fernandez gevloerd werd.

        Foto’s: Philip Bras

De wedstrijd in Utrecht kwam wat moeizaam op gang. De eerste echte kans voor ADO Den Haag was na dik een kwartier spelen gelijk raak, al kreeg de Haagse ploeg daar wel de steun bij van Ramon Leeuwin, oud-speler van ADO. Hij verslikte zich in de bal, waardoor Dion Malone vrij kon opstomen richting het Utrechtse doel. Malone kon de bal afleggen, maar schoof zelf de 1-0 binnen.

ADO Den Haag bleef doorgaan, trok het initiatief naar zich toe en had in die fase ook de marge kunnen verdubbelen. Edouard Duplan tikte op aangeven van Aaron Meijers bij de eerste paal de bal naast en Ruben Schaken vergat in kansrijke positie de bal af te leggen op Guyon Fernandez die er nog beter voorstond. Ruben wilde het zelf afmaken en stuitte op doelman David Jansen. ADO Den Haag zag echter geen kans om de voorsprong mee te nemen naar de thee. Uit het niets kwam FC Utrecht langszij. Giovanni Troupée zette voor vanaf rechts en in het centrum – vlak voor het Haagse doel – vergaten Danny Bakker en Tom Beugelsdijk om in te grijpen, waarna Richairo Zivkovic bij de tweede paal simpel kon binnentikken: 1-1.

Strafschop

Toch had ADO Den Haag nog met een voorsprong de rust in kunnen gaan, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük weigerde de bezoekers een strafschop te geven toen Guyon Fernandez door Robin van der Meer (oud-speler van Haaglandia en ADO Den Haag) in de zestien werd neergelegd. In de pauze wilde de leidsman zijn excuses aanbieden aan ADO-trainer Fons Groenendijk, die daar – terecht – niet op inging. Ook in februari zat Gözübüyük er bij een strafschop naast. Toen gaf hij ten onrechte wel een pingel aan FC Twente in het duel tegen sc Heerenveen. Ook toen excuseerde hij zich daarvoor na afloop. Het zou het arbiterskorps sieren als het IN het veld de juiste beslissingen neemt, hun assistenten langs de lijn incluis, want die staan ook wekelijks te schutteren bij beslissingen.

Belachelijk was ook het ‘advies’ van Gözübüyük in de rust aan Groenendijk om Fernandez te wisselen (hij liet het door de vierde man aan Groenendijk doorgeven) omdat ‘de rode kaart zeer, zeer dichtbij was’. Logisch ook dat ADO-trainer Groenendijk geen goed woord over had voor de arbitrage.

Na rust had FC Utrecht het meeste balbezit en ging ook op zoek naar de winst. ADO Den Haag kwam goed weg na hard schot van Yassin Ayoub dat via de lat over het doel vloog. Nacer Barazite was ook nog dicht bij een treffer. ADO Den Haag moest zich – noodgedwongen – beperken tot verdedigen en proberen er via een counter alsnog gevaarlijk uit te komen. Het lukte beide partijen niet meer het vijandelijke net te vinden.

Ondanks het behaalde punt staat ADO Den Haag nog wel laatste, maar is de achterstand op Roda JC, Excelsior en Go Ahead Eagles maar één puntje. Komende zaterdag speelt de ploeg van Groenendijk in het Kyocera Stadion (aftrap 18.30 uur) tegen NEC, dat afrekende met Heracles.

Na afloop van het duel in Utrecht sprak Haaglanden Voetbal met Danny Bakker en doelman Robert Zwinkels. Deze interviews komen maandag op deze website.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top