Beker: HVC’10 laat zich uit bekerstrijd knikkeren

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Beker: HVC’10 laat zich uit bekerstrijd knikkeren 493

Zo goed als het HVC’10 in de bekerpoule vóór de competitiestart verging (eerste met nul doelpunten tegen), zo moeilijk vergaat het de Hoekenaren in de competitie in de tweede klas zelf. Vooral door hardnekkige blessures van kernspelers wordt de ploeg al weken geteisterd en staat op een plaats die geen recht doet aan het vertoonde spel.

De week voorafgaande aan het bekerduel tegen competitiegenoot Voorschoten’97 had de Hoekse selectie vrijaf gekregen en trainer De Zeeuw genoot zelf van een korte vakantie in het buitenland. Om het gevaar niet nog meer blessures op te lopen had hij bovendien enkele (onmisbare) prominente basisspelers een plek op de bank gegeven: Smits, Michael van den Bos, Glenn Boon en Daryl Semil werden gewoon gespaard. Lars Kortleven, Bouwhuis en Escalone zijn nog steeds geblesseerd en kwamen helemaal niet aan bod. Robin van den Bos begon voorzichtig in HVC 2.
Een keus die op de ratio gebaseerd is, omdat je als tweedeklasser met een (te) smalle selectie van tevoren weet dat je in een verdere fase van het bekertoernooi geen potten kunt breken tegen eerste- en hoofdklassers.

Maar dat betekende voor de zoveelste keer na eind september improviseren en dat loopt tegen een team in een flow, waarin Voorschoten ’97 de laatste weken verkeert, meestal niet goed af. De jonge thuisclub was veel sterker, vertoonde lef en inzet en schiep zich vanaf het begin de nodige kansen, die eerst nog niet verzilverd konden worden. Het duurde tot de 35e minuut voordat Shemiel Constancia van dichtbij kon intikken: 1-0. Vlak voor rust vergrootte Tim de Koning de voorsprong, al zou je zijn doelpunt ook onder de mislukte voorzetten kunnen rekenen: 2-0. Onder de lat bij HVC’10 stond weer wel de van een blessure teruggekeerde Michell Smit.

Met de 2-0 ruststand mochten de gasten het meest tevreden zijn, maar toen de thuisploeg direct na rust via een indirecte vrije trap van Nick Guyt de stand meteen naar 3-0 knalde, was het bekerpotje natuurlijk gestreden. HVC’10 koos eieren voor haar geld, drong niet eens aan. Ook de gastheren hielden het wel voor gezien. Het zette in één week tijd een mooie reeks neer met drie overwinningen en een doelsaldo van 10-0.

Dat kan volgende week flink verbeterd worden als de ploeg van André Louwens ook weer thuis mag aantreden tegen hekkensluiter Reeuwijk, dat als promovendus vooralsnog te kennen geeft één van de lelijke eendjes in 2C te zijn. Het verloor al drie uitwedstrijden. Dat is nu eenmaal het lot van een ploeg die via een moeizame reeks nacompetitiewedstrijden onverwacht een klasse hoger moet spelen. Voorschoten’97 kan na een nieuwe overwinning naar boven gaan kijken. HVC’10 wacht een veel zwaardere klus als het op bezoek moet bij Valken ’68, dat ook al een stijgende lijn vertoont en met 21 doelpunten de scherpste aanvalslinie heeft. Thuis kreeg Valken’68 nog geen doelpunt tegen.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top