Beker: ODB ten koste van GDA naar volgende ronde

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Beker: ODB ten koste van GDA naar volgende ronde 1392

Afvallende bladeren op de kunstgrassprieten en met veel regen en wind ontving GDA in een herfstachtig decor stadgenoot ODB voor de tweede ronde van het KNVB districtsbekertoernooi. De bewoners van sportpark Madestein toonden zich in de gehele negentig minuten de bovenliggende ploeg. Dat verhinderde de volgelingen van trainer Henk Baggerman niet om met de volle winst te gaan strijken.

Verrassend nam na achttien minuten spelen ODB door Desley Koegler met een schitterend doelpunt de leiding: 0-1. Direct na de aftrap hadden de gastheren de opgelopen schade kunnen repareren. Mike van Toor schoot alleen voor Herman van Maren tegen de doelman op. Diverse mogelijkheden stapelden zich voor de thuisploeg op om naast de mannen van trainer Henk Baggerman te komen. Halverwege het eerste bedrijf was het Nabil Benali die het aluminiumframe van goalie Van Maren een metertje te hoog zocht. GDA bleef komen en ODB had regelmatig vijf verdedigers nodig om de aanvalsgolven te stoppen.

Halverwege het eerste bedrijf trof aanvoerder Mohamed Achalhi – die overigens een puike partij vertolkte – de voeten van de sluitpost van de bezoekers. In de rebound had ook Rayvano van Alphen het geluk niet aan zijn zijde. Zo nu en dan verschenen de blauwhemden gevaarlijk voor het heiligdom van Bas van Zee. Elf minuten voor de doelwisseling liet Jordi de Jager de mogelijkheid liggen om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan. De goed leidende jonge scheidsrechter Van Dijk uit Maassluis ontging zes minuten voor tijd een handsbal van Wesley Brederode van ODB in de zestien, waardoor een buitenkans voor de formatie van trainer Abdullah Sari verloren ging. Toch kregen de Loosduiners loon naar werken. In de allerlaatste minuut van part één, zorgde Gökhan Sensoy, na goed voorbereidend werk van Mike van Toor, voor de 1-1.

Terwijl de echte voetballiefhebbers – die ondanks het slechte weer een plaatsje langs de kant hadden opgezocht – nog genoten van een geurende kop koffie of een ander pittiger drankje, had Jordi de Jager zijn ploeg aan een 1-2 voorsprong geholpen en kreeg hiermede zijn beloning na de misser in de eerste helft. Het spelbeeld van de eerste helft werd naar het tweede bedrijf gekopieerd. Een aanvallend GDA en een onverzettelijke verdedigend ODB wisten niet meer tot scoren te komen. De over-mijn-lijk-mentaliteit van de bezoekers gaf tenslotte de doorslag om voor de Albardabewoners door te dringen naar de volgende ronde. Wellicht zal ook het GDA-gehalte in de ploeg van ODB-coach Henk Baggerman een rol hebben gespeeld bij hun onverzettelijkheid. Al met al een boeiende wedstrijd tussen een technisch beter GDA en een fysiek sterker ODB, dat een klasse lager in competitieverband uitkomt.

De ploeg van GDA is maandag in de studio van Haaglanden Voetbal present als ‘team van de week’. Dat programma wordt woensdag aanstaande uitrgezonden via 070 TV (kanaal 44, Ziggo).

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top