Beker: Quick 2 met opgeheven hoofd uitgeschakeld door Noordwijk

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Beker: Quick 2 met opgeheven hoofd uitgeschakeld door Noordwijk 658

In de eerste ronde van de KNVB districtsbeker mochten de reserves van Quick het opnemen tegen bekerhouder Noordwijk. Vooraf was de verwachting dat de trotse koploper van de zaterdag Hoofdklasse over de koploper van de reserve Hoofdklasse zou walsen, maar in de praktijk viel dat best mee. De Haantjes konden goed tegenstand bieden, maar trokken toch aan het kortste eind, waardoor het bekeravontuur erop zit.

Quick 2 mocht met de standaardteams meedoen door het winnen van een periode in de reserve Hoofdklasse. Toch was het enorme klasseverschil op papier geen enkele reden om zich in te graven en de Haantjes kwamen brutaal uit de startblokken. Noordwijk was aanwezig op Nieuw Hanenburg met een hoofdmacht op volle oorlogssterkte en liet hoog tempovoetbal zien. Het felle verdedigen van de Haantjes was voldoende om de gasten van het lijf te houden in de openingsfase. Er was een continue dreiging van Noordwijk, maar tot kansen kwam het nauwelijks, al moest de paal nog wel eenmaal redding brengen.

Halverwege het eerste bedrijf viel de helft van de veldverlichting uit, waardoor een gedwongen tien minuten rustpauze gehouden moest worden. Gelukkig was het euvel snel verholpen en kon de wedstrijd weer verder. Noordwijk had kennelijk op de kop gekregen tijdens deze rustpauze, want in korte tijd wist het tweemaal het net te vinden. Eerst kwam na een fraaie aanval de bal voor de voeten van Ruperto Dorothea, die tussen enkele Quick-verdedigers de bal langs doelman Patrick Zunderdorp kon schuiven. Enkele minuten later stond de achterhoede te slapen bij een voorzet en kon Nick van Staveren de bal eenvoudig in het doel tikken: 0-2.

Speldenprikjes

Tot aan de rust hield Quick 2, waar alle basisspelers tenminste al eenmaal in de hoofdmacht waren uitgekomen, stand en kon het zelf ook al enkele speldenprikjes uitdelen. Met een acceptabele 0-2 tussenstand kon derhalve van de thee worden genoten in de wetenschap dat men in de tweede helft richting de eigen supporters mocht spelen. Totaal waren er ongeveer 200 toeschouwers, hetgeen behoorlijk is gezien het affiche.

De Haantjes leken in ieder geval nog geloof in eigen kunnen te hebben, want vijf minuten na de hervatting was het raak. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Philip Kouwenhoven, die de 1-2 tegen de touwen kon schieten, tot vreugde van het fanatieke publiek. Het gaf Quick vleugels, want in deze fase deed de thuisploeg niet eens heel veel onder voor de Noordwijkers. Een compliment voor de mannen van trainer Kevin van der Geest. Er werd hard gewerkt, maar kansen waren toch schaars. Ook voor Noordwijk overigens, dat de wedstrijd nog wel controleerde.

Rood

Halverwege het tweede bedrijf zette Can Memisoglu nog fel druk op de bal, maar was net te laat met zijn schouderduw. Voor een gele kaart zodoende had gekund, werd iedereen verrast door scheidsrechter Oosterlaken, want die bestrafte de overtreding met de directe rode kaart. Een veel te zware beslissing in de ogen van velen, maar desondanks weigerde Quick de handoek in de ring te gooien. Ook toen enkele minuten later een voorzet op knappe wijze door de ingevallen Emiel Wendt tegen de touwen werd gekopt voor de 1-3. Quick bleef geloven in een beter resultaat en claimde, ondersteund door het publiek, nog tevergeefs om een strafschop.

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord op Nieuw Hanenburg, waardoor bekerhouder Noordwijk terecht doorgaat naar de tweede ronde en het avontuur voor Quick 2 erop zit. Toch kunnen de Haantjes met opgeheven hoofd van het veld, want een krappe nederlaag tegen het sterke Noordwijk voelde toch enigszins als een goed resultaat. Een leerzame en goede wedstrijd dus voor de jonge Haantjes, waar vooral de aanwezige hoofdtrainer Paul van der Zwaan ook gelukkig was met het vertoonde spel. Zo zit er dus nog genoeg rek in de Quick-selectie voor de komende jaren.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top