Beker: RKAVV knikkert Forum Sport uit districtsbekertoernooi

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Beker: RKAVV knikkert Forum Sport uit districtsbekertoernooi 868

RKAVV is als winnaar uit de bekerderby tegen Forum Sport gekomen. Op eigen veld troefde het de Voorburgers af. Bij RKAVV debuteerden drie spelers uit eigen jeugd: Petter van Pruijssen, Luca Weekhout en Tijn de Koning.

Tekst: Jonas Bloemen | Foto’s: Hans van der Valk

Na een enorme sfeeractie van RKAVV was de openingsfase gelijkwaardig. Forum Sport gaf veel gas, maar RKAVV voetbalde daar veelal onderuit. Grote kansen bleven dan ook uit. RKAVV had het balbezit en Forum Sport probeerde dreigend te worden met counters. De eerste grote kans was voor de gasten. Joshua Steenvoorden kwam één-op-één met doelman Petter van Pruijssen waarna de goalie een treffer voorkwam. Nog geen twee minuten later kwam ook RKAVV in een één-op-één situatie. Rico de Boer schoot echter tegen doelman Milco Vermeer aan. Hierna was de ban gebroken en was het vooral RKAVV dat de kansen kreeg. Karam Boukhari schoot hard voorlangs en doelman Milco Vermeer stond een aantal keer goed zijn mannetje. Zo kwam Vermeer ook als winnaar uit opnieuw een één-op-één situatie met Remco Overdevest.

Waar Forum Sport in de eerste helft nog redelijk weerstand kon bieden, was het in de tweede helft vooral eenrichtingsverkeer. RKAVV voetbalde zich gemakkelijk onder Forum Sport uit en speelde af en toe zelfs de ploeg van Bas Steffens helemaal zoek. Toch ontbrak het in de afronding. Wassim Bachar kopte rakelings over en Brandon Richardson zag zijn schot gekeerd worden door Vermeer. De 23-jarige doelman hield Forum Sport op de been, ook op harde schoten van Boukhari en Richardson had hij een antwoord. Bij Forum Sport ging steeds minder lukken en bij RKAVV steeds meer. Na lang wachten viel in de tweeënzeventigste dan eindelijk de openingstreffer. Na een splijtende pass van Brandon Richardson nam Karam Boukhari de bal op schitterende wijze in één keer mee om het speeltuig vervolgens op magnifieke wijze de kruising in te krullen: 1-0.

De frustratie nam toe bij Forum Sport en na een aantal pittige overtredingen mocht Mike de Graaf van geluk spreken dat hij slechts een gele kaart kreeg na een charge op RKAVV-aanvoerder Robin Steffens. De rood-witten lieten zich echter niet intimideren door het harde spel van Forum Sport. RKAVV liet de voeten spreken en gooide acht minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot. Opnieuw was het Karam Boukhari die het voorbereidende werk deed. Met een mooie actie bracht bij de bal bij Wassim Bachar, die in één keer het speeltuig schitterend in de kruising krulde: 2-0.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top