Beker: VELO plaatst zich ten koste van ESTO simpel voor volgende ronde

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Beker: VELO plaatst zich ten koste van ESTO simpel voor volgende ronde 606

De ‘diehards’ onder de supporters van beide clubs waren het er wel over eens: eigenlijk geen weer om te voetballen. Hoofdveld afgekeurd, uitwijken naar kunstgras op een bijveld en ook nog wind, regen en hagel tijdens de wedstrijd. En in de rust moest ook de veldverlichting nog worden aangezet!

  |    Foto’s: Fred Reuling

VELO begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de negende minuut al een steuntje in de rug. Bij een actie van Tony van den IJssel maakte een verdediger van ESTO hands en scheidsrechter Van Sprang was resoluut: strafschop. Daan van Rossum eiste de bal op en scoorde ook resoluut: 1-0. VELO probeerde door te pakken, maar was nog niet succesvol in de afronding, onder meer via een geblokte inzet van Joren Tromp op aangeven van de weer aangesloten Abbes Rahmoune. ESTO, de nummer twee in de derde klasse C, liet ook zien dat het over goede voetballers beschikt en bracht VELO ook wel in de problemen. Bij een vrije trap van Jordi Tuithof kopte verdediger Max Pinkse, gelukkig voor VELO, de bal op de paal.

VELO bleef echter de bovenliggende partij en wist in de 24e minuut de voorsprong uit te bouwen. De onvermoeibare Benjamin el Amrani gaf de bal breed op Joren Tromp die doelman Joey Anker verraste met een schuiver in de korte hoek: 2-0. ESTO probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar Jordi Tuithof zag zijn inzet naast het doel gaan en een toegekende strafschop, na een overtreding van Benjamin el Amrani, werd gestopt voor VELO-doelman Mark Jacobs. Kort voor rust nog een fraaie redding van Mark Jacobs bij een inzet namens ESTO van Jesper den Besten.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging het spel over en weer en VELO kreeg na een uur spelen loon naar werken. Daan van Rossum speelde de bal diep op de snelle Abbes Rahmoune en diens voorzet werd vakkundig ingeschoten door Cem Sahin: 3-0. Kort daarna zag Abbes Rahmoune zelf zijn schot voorlangs gaan en ook de prima ingevallen Roël van der Valk was niet gelukkig in de afronding met schoten over en naast het doel en een afgekeurde treffer wegens buitenspel. Voor de statistieken kwam ESTO in de slotfase via Maarten van Riessen nog terug tot 3-1 en bepaalde Daan van Rossum kort voor tijd met een schot van afstand de eindstand op 4-1.

Competitie

VELO gaat door in de beker en gaat zich deze week voorbereiden op de komende wedstrijd in de competitie. Aanstaande zondag speelt VELO, de nummer vier, uit tegen sv Den Hoorn, dat op de zevende plaats op de ranglijst staat.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top