Beker: Wilhelmus – VUC wordt nooit echte derby

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Beker: Wilhelmus – VUC wordt nooit echte derby 1356

Wilhelmus en VUC werden na de poulewedstrijden in deze tweede ronde aan elkaar gekoppeld na de loting. Vooraf een leuk affiche, maar aan het eind van de middag kon worden geconcludeerd dat de ingrediënten voor een dergelijke derby ver te zoeken waren.

Foto’s: Bert Tielemans

Door het regenachtige weer moest worden uitgeweken naar het kunstgrasveld aan de Westvlietweg. Ook de aanhoudende regen zorgde ervoor, dat er niet al teveel toeschouwers op deze derby waren afgekomen.

Balbezit

VUC liet al snel zien dat het een klasse hoger speelt en had veel balbezit. Echte kansen werden er, op een kleine mogelijkheid van Dominique Aries na, niet gecreëerd. Wilhelmus heeft veel jonge spelers in de ploeg, maar liet qua organisatie zien een aantal keren goed te staan. Ondanks dat VUC enkele basisspelers miste, speelde er bij de pinguïns een aantal spelers met meer ervaring. De eerste helft werden er aan beide kanten niet echt veel kansen gecreëerd, maar het was vijf minuten voor rust toch VUC, dat de score wist te openen.

Youri Buwalda zette goed door, omspeelde twee spelers, maar werd door de derde verdediger onderuit gehaald waardoor scheidsrechter Van Hees de bal op de stip legde. Bud de Bree ontving voor deze overtreding direct ook zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Voor VUC een ideale mogelijkheid om de score te openen. Memet Guzelmansur legde aan, de doelman van Wilhelmus hield de bal tegen, maar de meegelopen Richard Versteden was er als de kippen bij om alsnog de 0-1 in te schieten. Met deze voorsprong werd er aan de thee gegaan en na een korte hoosbui konden beide ploegen weer starten.

De tweede helft kon ook schriftelijk worden afgedaan. Wilhelmus wilde wel, maar was met een man minder niet bij machte om wat los te maken. VUC liet de bal gaan en probeerde van hieruit wat kansen te creëren, maar de bezoekers waren te slordig of de verdediging van Wilhelmus stond goed. Vlak voor tijd was er nog een grote kans voor VUC om het publiek nog enigszins warm te krijgen, maar de maker van het eerste doelpunt, Richard Versteden, kreeg de bal voor open doel niet binnen de palen, waardoor het 0-1 bleef en VUC verder kan bekeren en richting de laatste zestien ploegen zal gaan.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top