Bekervoetbal: Tevreden gezichten na afloop bij Scheveningen ondanks nederlaag

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Bekervoetbal: Tevreden gezichten na afloop bij Scheveningen ondanks nederlaag 396

Terecht stapte het team van Scheveningen met opgeheven hoofd van het veld in het Cars Jeans Stadion na het bekerduel tegen Ajax. Natuurlijk was Ajax een maatje te groot (1-5), maar de ploeg van trainer John Blok had prima tegenstand geboden.

       Foto’s: Angelo Blankespoor

Bij Ajax kregen de nodige spelers rust en anderen hun kans. Op de bank zaten onder meer Matthijs de Ligt, Klaas Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, Mitchell Dijks en Justin Kluivert. Verder had trainer Marcel Keizer al drie spelers buiten de selectie gelaten: Doelman André Onana, Donny van de Beek en Amin Younes. Siem de Jong en Kasper Dolberg mochten in het bekerduel in de basis starten.

Doelstelling van Scheveningen was om Ajax zo lang mogelijk van het scoren af te houden. De ploeg had echter de pech al snel op achterstand te komen. Al binnen vijf minuten moest doelman Sven Wolsheimer (hij mocht het bekerduel tussen de palen plaatsnemen in plaats van Jesper Leerdam) de bal uit het doel halen. Hij zat er dichtbij, maar het schot van afstand van Kasper Dolberg eindigde toch tegen de touwen: 0-1.

Scheveningen wenste zich niet terug te trekken voor de eigen zestienmeterlijn. Na tien minuten zagen de dik drieduizend toeschouwers dat Leroy Resodihardjo een goede kopkans kreeg op aangeven van Ruben Koorndijk, maar de Scheveningse middenvelder was even de richting zoek. Bijna halverwege het eerste bedrijf was er – na voorbereidend werk van Mehmet Aldogan – een mogelijkheid voor Mitchell de Vlugt, maar hij nam te veel tijd, waardoor zijn inzet tijdig geblokt werd door de Amsterdamse defensie.

Een volgende mogelijkheid ontstond bij een hoekschop van Levi Schwiebbe vanaf de linkervleugel. Kevin Gomez Nieto dook op bij de eerste paal, maar het leverde niet meer op, dan weer een hoekschop voor de gastheren. Na een half uur spelen kreeg Ajax vlak achter elkaar kansen om de score op te voeren. Doelman Wolsheimer zag eerst De Jong gevaarlijk opduiken en een minuut later stond na een knappe steekbal van Lasse Schöne Vaclav Cerny oog-in-oog met de Scheveningse goalie. Ook hij schoof de bal naast. Terwijl Scheveningen hoopte met die 0-1 stand de rust te bereiken, sloeg Ajax in de slotfase van de eerste helft toch nog toe. Omdat er te weinig druk werd gezet bij Kasper Dolberg aan de linkerflank, kon de Deen de bal voorgeven en de inkomende Siem de Jong kopte hard en onhoudbaar binnen: 0-2.

Na de doelwisseling leek Ajax het duel na ruim tien minuten in het slot te gooien. David Neres liep de bal en verdediger Ruben Koorndijk het doel in en dat bracht de 0-3 op het scorebord. Scheveningen antwoordde echter vijf minuten later sterk. Mitchell van Vught deed op rechts knap werk, vond in het centrum Tim Peters, die vervolgens Barry Rog in staat stelde de bal hard en hoog achter doelman Benjamin van Leer binnen te knallen: 1-3. Rog genoot zichtbaar en met zijn supporters hoorbaar van die treffer.

Met nog een dik kwartier op de klok bracht trainer John Blok zijn eerste wissel in het veld. Esin Gula kwam voor Leroy Resodihardjo. Vlak daarna mocht Gio van Ree opdraven voor de licht geblesseerde Kevin Gomez Nieto. Even dacht de Scheveningse aanhang (die bij vlagen voor wat leven zorgde in een toch vrijwel leeg Cars Jeans Stadion) dat de eigen ploeg Ajax wellicht nog meer pijn kon doen, maar elf minuten voor tijd bracht Kasper Dolberg de marge weer op drie treffers. Na een knappe actie op de rand van het strafschopgebied schoot hij hard en droog raak: 1-4. Pal daarop mocht Barry Rog zijn plaats afstaan aan Robert Steemers en ging bij Ajax Joël Veltman naar de kant. Voor hem kwam Deyovaisio Zeefuik. Het slotakkoord was ook voor Kasper Dolberg. Na een redelijk lichte overtreding van Ruben Koorndijk legde scheidsrechter Björn Kuipers de bal wel heel gemakkelijk op de stip. Vanaf elfmeter stuurde Dolberg Wolsheimer de verkeerde hoek in: 1-5.

Interviews

Na afloop van het duel sprak Haaglanden Voetbal TV met de maker van het Scheveningen-doelpunt Barry Rog en met trainer John Blok. Beide video-interviews volgen hier op deze website.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top