Borussia Dortmund wint BOAL Internationaal Onder 14-toernooi

Jeugdvoetbalnieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Borussia Dortmund wint BOAL Internationaal Onder 14-toernooi 625

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus vond op het ‘s-Gravenzandse Juliana Sportpark de 4e editie van het BOAL International U14 Tournament voor spelers onder 14 jaar plaats. FC ‘s-Gravenzande was er weer in geslaagd om een aansprekend deelnemersveld uit zeven landen samen te stellen, wat leidde tot een toernooi dat van begin tot eind boeiend was.

       Foto’s: Pieter Vermeer

Ook de Nederlandse top drie was aanwezig op het toernooi. Ajax en Feyenoord presteerden teleurstellend met respectievelijk de zevende en twaalfde plaats in de eindrangschikking. PSV haalde daarentegen de finale. FC ‘s-Gravenzande zelf, deelnemend met een een jaar ouder team dan de BVO’s, presteerde juist boven verwachting. Na de troosteloze laatste plaats vorig jaar, werd nu beslag gelegd op de vijfde plaats. Er was nog meer ‘s-Gravenzands succes te bejubelen, want Tim Otto werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Julian Brandes van Ajax was volgens de beoordelaars de beste speler.

Het toernooi kende, net als vorig jaar, een Duitse winnaar. Toen nam Bayer Leverkusen (dat nu als tiende eindigde) de bokaal mee naar huis, door winst in de finale op Borussia Dortmund. Nu was het datzelfde Borussia, dat aan het eind van de dag de bokaal met de grote oren in ontvangst mocht nemen uit handen van managing director Frank Boers van hoofdsponsor BOAL Systems. In de finale lieten de zwart-gelen weinig heel van PSV, dat met 4-0 het bos werd ingestuurd.

De top drie werd gecompleteerd door Chelsea, dat in de wedstrijd om de derde en vierde plaats nipt te sterk was voor Club Brugge. De Fair Play-trofee ging naar het Japanse Consadole Sapporo, dat met een vijftiende plaats net geen laatste werd in de eindrangschikking. Kilk HIER op alle resultaten en de eindrangschikking te bekijken.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top