Coach Sarina Wiegman kiest 23-koppige selectie voor WK-kwalificatieduels

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Coach Sarina Wiegman kiest 23-koppige selectie voor WK-kwalificatieduels 295

Bondscoach Sarina Wiegman (foto) heeft 23 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de WK-kwalificatieduels met Slowakije en Ierland. Op vrijdag 24 november speelt Nederland in Senec de uitwedstrijd tegen Slowakije. Op dinsdag 28 november staat het laatste duel van 2017 op het programma voor de Oranjevrouwen. In het uitverkochte Goffertstadion in Nijmegen neemt Nederland het dan op tegen Ierland.

Nederland stond tweemaal eerder tegenover Slowakije. Beide duels werden gewonnen, de laatste ontmoeting dateert van 1 april 2010 en was eveneens een WK-kwalificatiewedstrijd. Tijdens deze wedstrijd boekte Oranje een 1-0 overwinning door een doelpunt van Annemieke Kiesel-Griffioen. Ook tegen Ierland hebben de Oranjevrouwen een positief saldo. In zeven wedstrijden boekte Nederland vijf overwinningen en werd er tweemaal gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd tegen de Ieren was op 15 augustus 2010 en het Nederlands elftal won dit duel met 2-0.

  
Lineth Beerensteyn                                                          Renate Jansen

In de selectie zitten twee oud-speelsters van ADO Den Haag: Lineth Beerensteyn (nu actief voor Bayern München) en renate Jansen, spelend voor FC Twente. De voleldige selectie van het Nederlands vrouwenelftal ziet er als volgt uit: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (Ajax), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC. Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Lize Kop (Ajax), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Myrthe Moorrees (FC Twente), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top