De column van Simon Taal

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De column van Simon Taal 532

Tegenvaller

Na een paar heerlijke wedstrijden, heb je er soms één bij die je liever nooit begonnen was, zo ook voor mij; een wedstrijd die van het begin af aan al van misverstanden en irritaties aan elkaar hing! Een uitgelopen wedstrijd waardoor mijn wedstrijd met een ruime vertraging begon. Nooit lekker als de passencontrole nog op het veld moet plaatsvinden en er al een half uur tijdverlies is!

Praktisch oplossen dacht ik en ik liet de controle vervallen! Na een wedstrijd vol frustraties van de kant en twee ploegen die er tot de pakweg zestigste minuut nog het beste van maakten, maar dit in de tweede helft volledig vergaten, waardoor ik alsnog met gele en rode kaarten moest strooien.

Bleek dit alsnog een probleem voor de uitspelende vereniging. Tot overmaat van ramp ook nog een strafschop tegen de uitspelende vereniging twee minuten voor tijd, waarop de uitspelende ploeg besloot het speelveld niet meer te betreden maar theatraal tegen de reclameborden te gaan hangen uit onvrede met de gegeven strafschop. Omdat de strafschop niet genomen kon worden wegens onvoldoende spelers op het speelveld, heb ik de wedstrijd na enkele verzoeken om weer op het speelveld plaats te nemen, dan ook maar gestaakt!

Misschien mijn derde gestaakte wedstrijd in dertig jaar, maar zo zie je maar weer, je moet alles een keer meegemaakt hebben! Ben benieuwd of de twee minuten inclusief strafschop nog uitgespeeld moeten worden?

Kunstgras

De discussies over kunstgras voor amateurs kunnen wat mij betreft definitief de prullenbak in! Zonder kunstgras lopen competities gegarandeerd met enkele weken per seizoen uit of moet er veelvuldig worden ingehaald op doordeweekse avonden, niet prettig voor de clubkas en voor de betrokken spelers die ook afspraken hebben gemaakt met het thuisfront over hun inzet voor het voetbal. Om over de agenda van de scheidsrechter nog maar te zwijgen!

Het leven van een scheidsrechter is soms ook niet makkelijk.

Simon Taal

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top