De column van Simon Taal

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De column van Simon Taal 361

Grap of echt?

Freddy Friday en Wout Weghorst, AZ maakt er een mode van om levende legendes op te stellen Wout Weghorst maakt zich vaak onsterfelijk door zijn onbeholpen acties in en net buiten het veld en zijn soms onnavolgbare doelpunten en Fred Friday was, nog voordat hij één bal geraakt had, al een legende in Alkmaar!

Toen AZ bekend maakte ene Freddy Friday gecontracteerd te hebben, dacht ik eerst aan een grap, wie geeft zijn kind nou zo’n naam? Het bleek echter om een echt mens te gaan! Geheel in de AZ traditie, zoals ook Ricardo van Rhijn niet mag worden vergeten, die na zijn periode bij Ajax nooit meer het ware voetbalgeluk heeft gevonden, maar nu bij AZ in een elftal samen met Freddy en Wout toch weer zijn balletje meetrapt. Zou me niks verbazen als Freddy, tegen de verwachting van iedereen in, op een maandag-namiddag geboren is en dat zijn naam toen nog verzonnen moest worden door zijn hevig gestreste vader.

Baak is de naam, Ab Baak

Ik heb er al eens eerder iets over vermeld maar toch nog even, omdat ie zo’n enorm tegendraads fenomeen was, Ab Baak topscorer bij Duindorp SV in de jaren dat ik me ophield in de lagere elftallen van deze dorpsvereniging in Scheveningen. Ab speelde, waarschijnlijk vanwege zijn niet modieuze uiterlijk (woeste kop met haar en een baard), meestal in de lagere elftallen! Hij viel op enig moment op in het vierde of vijfde door zijn scoringsdrift. Hij deed dit vanuit de meest onmogelijke posities en hoeken. Legendarisch waren zijn rushes langs de lijn die door tegenstanders vaak niet serieus werden genomen omdat ze er in beginsel zo onbeholpen uitzagen, totdat de scheidsrechter naar het midden wees ten teken van weer een doelpunt van…, Ab Baak! Een onuitwisbare indruk heeft Ab op mij gemaakt! Ab Baak, de Freddy Friday van Duindorp!

Godenzonen in de war

Bij het aanstellen van een coach, neem je alle facetten die je belangrijk vindt voor een coach mee. Uitstraling, staat van dienst, eigen voetbalkwaliteiten, noem ze maar op. Bij Ajax dacht men daar waarschijnlijk anders over en stelde men Marcel Keizer aan als hoofdcoach bij het eerste elftal. Op basis van zijn prestaties bij Jong Ajax. Dat goedkoop vaak duurkoop is, is wel vaker gebleken, maar in functies als die van hoofdtrainer van een beursgenoteerde onderneming verwacht je toch wel een zorgvuldige afweging. Al is het aanstellen van een gevestigde naam ook niet altijd een garantie voor succes. De beschadiging van Marcel Keizer mag dan door de media niet zo belicht zijn, de impact op de mens Marcel Keizer is naar mijn mening immens! Kom nog maar eens ergens aan de bak als gesjeesde oud Ajax-coach! Het enige wat Ajax nog zou sieren is hem een andere functie aan te bieden, naast een ruim bemeten afkoopsom natuurlijk. Bij het UWV zullen ze Marcel waarschijnlijk vertellen dat hij gezien zijn leeftijd netjes vier keer per week moet solliciteren en zich moet houden aan de controlevoorschriften die gelden ten aanzien van een WW-uitkering! Marcel wie? Nee, dan Erik ten Hag, voormalig trainer van Bayern München 2 en FC Utrecht 1 (dat dan weer wel!) dat was pas een naam en die doet me denken aan Martin Jol, de messias uit Den Haag, die zwaar tegen de Haagse volksroep in trainer werd bij Ajax, was ook geen succes overigens!

Hoezo Godenzoon?

Hello Erik, Good by Marcel !

Simon Taal

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top