Column van Wim van den Berg

Columns Geen reacties op Column van Wim van den Berg 134

VOORKEUR

Nou was ik toch al van plan om wat te noteren over diverse uitspraken, maar de pers staat er vol mee: officials van de KNVB die zich uiten over hun hopelijke prognose van het kampioenschap in de eredivisie. En dat is niet zo slim, vind ik. Bij voortduring is de KNVB in beeld op een wijze die een overkoepelend orgaan niet erg past. Zie ook de vele mutaties in de leiding. Zo zal Hans Jorritsma (kanjer) als teammanager sedert 1996 nu worden opgevolgd door Fernando Arrabal, die al zestien jaar bij de KNVB arbeid verricht, maar waar ik nog nooit van had gehoord. Zo is Hans van Breukelen bezig zijn eigen graf te graven door nadrukkelijk Louis van Gaal te promoten (of denkt de zich toch wat zwak presenterende Van Breukelen wellicht financieel leuk weg te komen na een kortstondige liefde binnen de KNVB….?!). Dan geeft Ajax-directeur Edwin van der Sar aan, dat hij weer niet blij is met uitspraken van Van Breukelen en Gijs de Jong over hun kampioensfavoriet en verhaalt Bert van Oostveen dat er na zijn vertrek een impasse is ontstaan. De rol van Van Praag lijkt binnen de UEFA ook uitgespeeld (hij had ooit beloofd meer aandacht aan Ajax te schenken). En al met al kruipt sluipmoordenaar Ajax naar de top en gaat het nog bijzonder spannend worden. Tenslotte is de reactie van Sjaak Swart (mister Ajax) weer zalig om te lezen. Hij geeft aan dat clubmensen een voorkeur moeten hebben, maar dat KNVB-ers zich moeten onthouden van het uitspreken daarvan. Ik sta achter Sjakie!

VRIJE NIEUWSGARING

Patrick Kluivert al jaren gechanteerd, Dick Jol alsnog voor de rechter, FC Twente-vrouwen weigeren de opbrengst van het boek van Joop Munsterman (die bij Pauw op TV een bijzonder slappe indruk maakte en toch ietwat draaide als een drolletje in het bekende potje; althans dat vond ik). Louis van Gaal is vaak de slimste, want hij wil “nadenken” over een rol als KNVB-baas. Hij wordt naar voren geschoven en heeft zelf niets gevraagd en dat zal de mogelijke prijs behoorlijk gaan opjagen. Wang heeft gestort, maar ADO Den Haag staat er financieel nog steeds bijzonder slecht voor en dat is heel erg jammer, als je kijkt naar de recente revival van deze mooie en echte Haagse club. Dan is Haaglandia toch en alsnog failliet verklaard en mag een curator gaan zien wat er nog aan pecunia is los te weken door de verkoop van de opstallen, die van Haaglandia zijn. Never ending story en een dikke rem op de mogelijke bespeling van het Prinses Irene Stadion in Rijswijk ZH waar de verpaupering – zo blijkt uit eigen waarnemingen – lijkt toe te slaan. Jos Straver werd terecht Erelid van de Haagse Scheidsrechters Vereniging bij zijn afscheid als voorzitter. Hij heeft in moeilijke tijden jarenlang zijn uiterste best gedaan voor de club, ook al was en is hij niet altijd en bij iedereen even populair als arbiter. Mijns inziens moet je die zaken scheiden. Jos, van harte nogmaals en Cor Vogelezang, Peter den Breejen, Willem van der Linden en Boudewijn van Leeuwen veel succes gewenst om de HSV goed gaande te houden! De club waar ik 14.04.17 alweer dertig jaar Erelid van was en waar ik trots op ben, ook al gaat het mij allemaal veel te snel!

PROFS EN AMATEURS

Niet gezien, wel gehoord en gelezen: mooie prestatie van Ajax tegen Schalke’04. De Duitse kranten dankten Ajax voor het mededogen! Ook heel mooi de verbroedering van de fans van Monaco bij Borussia Dortmund. Ze mochten zelfs blijven slapen na de door een bomaanslag uitgestelde wedstrijd (die veel te snel moest worden ingehaald). ADO Den Haag wekte op de valreep PSV uit de kampioensdroom en VVV na vier jaar weer terug in de Eredivisie, met een compliment aan Maurice Steijn die met beperkt budget en materiaal deze prestatie (mede) leverde. Regionaal zag ik op 02.04.17 Wilhelmus – OHVV, waar het bestuur van de bezoekende club niet in de bestuurskamer verscheen; altijd jammer. Kees Wenneker en ik wel en we zagen arbiter El-Hajouti een goede wedstrijd leiden en Marcel Commers de pupil van de week Joep Horsten huldigen. Zaterdag 08.04.17 zag ik Forum Sport terecht verliezen van Brielle en mocht Geertje en Jan Wingelaar langs de lijn en ook na afloop begroeten. Jan werd de dag erna 81 en staat er goed op! Dina en Arie zorgden voor de inwendige mens en Frans huldigde Jesse Geurtsen, die pupil van de week was. VUC – Wateringseveld/GONA op zondag 09.04.17 werd met fraai weer gespeeld, weer onder prima leiding van de heer Hajouti. Leuk om daar ook weer eens Bram van der Lem, Charles Boom en André Beurze te ontmoeten.

Kijk uit met parkeren bij HBS…..voor je het weet heb je een bon aan je voetbalbroek en kun je minder geld aan de bar besteden!

Wim van den Berg © Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top