Column van Wim van den Berg

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Column van Wim van den Berg 358

ORANJE BOVEN

Nou, daar denken de leden van de Supportersclub Oranje wel even anders over, na de publicatie van Follow The Money. Uit de rekensommetjes die nu worden gemaakt, blijkt een niet erg zorgvuldig beheer van de lidmaatschapsgelden. De supporters in het algemeen zijn uiteraard niet blij met het vertoonde spel in Frankrijk. De oorwassing was volkomen terecht, daar waar er geen snelheid en variatie inzat en Antoine Griezmann niet aan banden was te leggen, net als de andere snelle en gehaaide Fransozen. Nee, dan Jong Oranje, dat bekwaam Jong Engeland (wereldkampioen onder 20) op 1-1 kon houden en waar veel talent in rondloopt. Ook in de andere jongere Oranjegroeperingen lopen veel talentjes rond, dus voor de toekomst hoef je niet te vrezen. Bulgarije werd verslagen, maar er gloort weinig licht aan de horizon.

Spanje-Italië was trouwens een heerlijke pot voetbal met een prima arbiter Björn Kuipers. Blijft toch geweldig eervol als je wordt uitgenodigd om een dergelijke topper te leiden!

ADO DEN HAAG

Een niet te vermijden onderwerp en jammer dat de ploeg nu zo laag staat. Wat ik zag in samenvattingen was soms erbarmelijk, maar soms zeker niet onaardig. Kon men tot en met afgelopen donderdag 31 augustus 2017 zich nog roeren op de transfermarkt, dan heeft ADO Den Haag dat best wel een beetje gedaan. Niet gekocht, maar wel gehuurd werd Ricardo Kishna (voor een periode van een jaar van Lazio Roma) en met een ADO-verleden in de jeugdopleiding. En hij wil ook graag hier spelen; mooi meegenomen. Erik Falkenburg vond bij ADO Den Haag zijn zevende opdrachtgever in de Eredivisie. Knap hoor, als je pas 29 bent. Maar, het dreigt ernaar uit te zien dat hij wel gemakkelijk kan (gaan) scoren en dat is toch weer positief. Het lijstje van versterkingen wordt gecompleteerd door Joe van der Sar, Abdenasser El Khayati, Bas en Nick Kuipers, Björn Johnsen, Elson Hooi, Lex Immers, keeper Indy Groothuizen en Melvyn Lorenzen. Ik ben toch zo vreselijk benieuwd! Dennis van der Heijden is vertrokken naar Almere City. Ik herinner mij zijn fraaie debuut nog in 2016 als invaller tegen Excelsior, maar daarna bleef hij toch wel wat achter. Ook Chovanie Amatkarijo is weg; hij is verhuurd aan RKC Waalwijk. Jammer dat kennelijk de licentie van de KNVB nog steeds niet is verstrekt aan ADO Den Haag. Zorgelijk! De reclame van sponsor Cars Jeans staat nu in volle glorie te prijken op het stadiondak. Dat geeft de burger weer moed!!

DE VELDEN

Laakkwartier en VUC beschikken nu over een fraai kunstgrashoofdveld. En voor de amateurverenigingen is dit een geweldig mooie en nuttige oplossing, want er kan vrijwel altijd op getraind en gespeeld worden. Voor vitale verenigingen een belangrijk gegeven: laat de jongelui maar toestromen (mits er ook genoeg kader is/komt). Het kunstgrasdebat voor de betaalde hap zal op 12 december in de fase van besluitvorming komen. Een werkgroep is in voorbereiding van een voorstel ter stemming. Voor de Ere- en Eerste divisie neig ik zelf wel naar natuurgras, al is het maar voor de gelijke monniken gelijke kappen-stelling. Ook in het buitenland ruikt men liever het echte gras, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar ja, op beide onderlagen kun je natuurlijk een sliding uitoefenen die tot een dubbele beenbreuk kan leiden en vervolgens na hoger beroep een werkstraf en € 9.000,– boete op kan leveren.

START AMATEURS

Zondagmiddag, een lekker zonnetje en samen met Kees Wenneker naar HBS – JVC Cuijk gaan kijken. Verdiende overwinning voor HBS en weer een gezellige ontvangst door Bob Mispelblom en Joke Weerwag (lekker kleurtje!) en ook Ad Vermolen als gastheer. Weinig publiek en het venijn zat in de staart. Buitengewoon onsportief was het handgeklap dat een HBS-speler meende te moeten geven bij het verstrekken van een kaart aan een speler van Cuijk. Dat hoort niet bij sport en zeker niet bij HBS. Ook daar kijken kinderen en zien een slecht voorbeeld. Positief was het feit dat ik Ruud Hemmes weer de hand kon schudden; het gaat redelijk goed met hem.

Het gekrijs van Dick Advocaat langs de lijn klinkt vaak als een soort paringsroep van een zeekoe. Wel enthousiast!

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top