De column van Wim van den Berg

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De column van Wim van den Berg 307

EINDELIJK……..

Ook de amateurvoetballers zijn weer “echt los”. Na oeverloze vriendschappelijke- (bestaan niet) beker- en oefenwedstrijden, is de echte competitie dan begonnen met voor de eerste tot en met vierde klasse slechts één rechtstreekse degradant. En dat allemaal omdat deze nieuwe competitie later zal eindigen en de nacompetitie medio juni 2018 afgelopen moet zijn. Enfin, we waren en zijn er klaar voor in het lekkere zonnetje dat de zogenaamde nazomer met zich meebrengt. En na het genieten van diverse verrassingen in het grote bekertoernooi, waarin o.a. NAC en Vitesse werden geëlimineerd. Scheveningen haalde het niet (was te verwachten) en ook ADO Den Haag ligt eruit, niet na de nodige strijd. En er is (ook eindelijk) een werkgroep die de commotie rond het kunstgras nader gaat bekijken. Nog voor de eerstvolgende AV van het Betaald Voetbal zal er een voorstel moeten komen. En ook eindelijk weer een zakkenvuller aan de schandpaal genageld: Gordon Derrick (nee, niet die inspecteur) heeft zich als secretaris van de voetbalbond van Antigua en Barbuda (jawel) laten verwennen en mag nu aan de FIFA die hem voor zes jaar schorste, een boete betalen van € 26.000,–. Hoeveel hij ooit heeft “gevangen” is niet duidelijk.

AMATEURVOETBAL REGIO

Inmiddels hebben Kees Wenneker en ik na HBS ook DHC en RKAVV tegen elkaar al aan de gang gezien en hadden wij de verwachting om een bomvolle Brasserskade aan te treffen. Nou, weliswaar bomvol met auto’s, maar kennelijk per auto slechts één toeschouwer, want echt druk was het niet bij deze derby, die uiteindelijk in 1-1 eindigde. Tijdens ons rondje langs het veld, viel het ons op dat er een mooi gedeelte is (kantine, terras, tribune) en helaas een bijzonder slecht gedeelte op de accommodatie was waar te nemen. Waar ik ooit vanuit de toenmalige kleedkamers over het pad door de eretribune naar het grote hoofdveld liep, zag ik nu gras, struiken en onkruid welig tieren en beton zowel als hout verrotten. Zo jammer! En tegenwoordig zo duur om dat weer op orde te krijgen. Mooi feit was, dat we mevrouw Schreuders weer mochten ontmoeten, die er nog bijzonder goed uitzag, maar wel binnenkort een hartoperatie moet ondergaan. Onze beste wensen voor een succesvolle ingreep en goed herstel vergezellen haar. Ook Dik en Wicher veel sterkte gewenst met mama!!

VUC-vv Alphen werd gespeeld op het fraaie nieuwe kunstgrasveld, met ook duidelijke verbeteringen aan hekwerk, afvoer en loopruimten. Een lekker zonnetje maakte het verblijf aangenaam en VUC won verdiend onder de bekwame leiding van Rob Waleveld uit Leiden. Secretaris Rob Schamper maakte na afloop onder genot van een drankje en hapje de gevleugelde opmerking dat “de meeste ploegen nog bij VUC moesten komen”. Kijk, dat is humor na de eerste seizoenswedstrijd, waar nummer laatst van nummer één wist te winnen (stand vooraf op alfabet).

VERRASSINGEN

NAC pakte Feyenoord in en Ajax kreeg klop van Vitesse, dat net in de beker had gefaald. Excelsior knapte AZ op en ADO Den Haag won van Sparta, nou niet direct allemaal makkelijk voorspelbare uitslagen. Heerenveen blijft mij boeien met hun speltype: fris van de lever. Toen Feyenoord verloren had, dacht ik een eurootje te zetten op 0-2 verlies van Ajax. Gewoon voor de lol. Maken ze na 0-2 toch nog een tegendoelpunt en dus zat Nico Mos bij VUC in de bestuurskamer breed naar mij te grijnzen, omdat ik alsnog “de kuikenbak” in ging. Ik kon wel janken……

En dus viel ik aan op de Ketel 1 alsof het een serum was tegen een dodelijke slangenbeet.

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top