De column van Wim van den Berg

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op De column van Wim van den Berg 95

OPVALLEND

Is het gedrag van Stijn Vreven, coach van NAC Breda. Hij voldoet nou niet direct aan de beoogde voorbeeldfunctie met permanente commentaar en verontwaardiging. Het lijkt er een beetje op, dat hij zijn eigen falen camoufleert door tegen derden (arbiters met name) tekeer te gaan. Opvallend is ook het gedrag van een 40 (!!!)-jarige speler van Victoria’03 uit Oudenbosch. Hij werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling, omdat hij een tegenspeler tegen het hoofd zou hebben geschopt. Lekker voorbeeld ook! En dat even nadat het vijf jaar geleden was, dat Richard Nieuwenhuizen werd gemolesteerd en later overleed. Opvallend blijft de discussie over kunstgras en zeker de discussie over de mogelijke herzieningen in de voetbalpiramide. Zeker opvallend is het dat in de breedtesporthallen van de Sportcampus Zuiderpark plafonds naar beneden dreigen te vallen en er dus geen zaalvoetbal gespeeld kan/mag worden. Het trapvermogen van de spelers kunnen plafondplaten doen schuiven!

POSITIEF HET JAAR 2017 UIT

Genoeg “gezeur” en snel signaleren van pluspunten, zoals de betere vergoedingen voor de Oranje Leeuwinnen die uit de onderhandelingen als resultaat naar voren kwamen. Onze kampioenen verdienen dat wel. En – hoewel uitgeschakeld – in de UEFA CL – Feyenoord toucheert toch nog wel even 25 miljoen euro vanwege de deelname en uiteindelijk ook een overwinningspremie. Naast een startbedrag van 12,7 miljoen dus 1,5 extra en de marketingpool brengt ongeveer 8 tot 9 miljoen in het laatje. Goed nieuws is ook dat het G-team van ADO Den Haag van start is gegaan onder de naam G-storks; prima actie van ADO Den Haag dat het trouwens best heel goed doet in de Eredivisie en in ieder geval en elke wedstrijd veel inzet vertoont. Die inzet komt ook uit de vrijwilligershoek in het amateurvoetbal, waar steeds meer vrouwelijke bestuursleden de nu nog bestaande minderheid doen verkleinen.

REGIO

Bij HVV – Foreholte nam ik een flyer mee van de bestuurstafel over de Haagse Norm. HVV toonde zich daar al een goed gastheer door verenigingen in dit project te ontvangen. Ik had gehoopt oud Hagenaar Jan Regeer te mogen spreken. Hij is voorzitter van Foreholte en ontving ons als VvG-bestuur al eerder erg gastvrij in Voorhout. Maar Jan zit even in een dipje en hem komen de beterschapswensen toe. Zijn collega-bestuurder Rob Schrama nam overigens perfect de honneurs waar bij HVV, waar het weer gezellig vertoeven was, zeker na afloop! Dat was ook weer het geval bij Forum Sport tegen FC Breukelen afgelopen zaterdag. Nat, guur, maar wel prima leiding door het arbitrale trio Wim Roozeboom, rustig, bekwaam en ervaren, Marijke Steur (gaat FIFA-test doen) en Rodney Paschedag (coming man). RKAVV tegen Leonidas speelde zich af in het zonnetje en vormde een gezellige “jaarafsluiting”, met dank aan alle besturen van de voetbalverenigingen die onze VvG-deputaties in 2017 steeds gastvrij ontvingen en perfect verzorgden! Houden zo! Ik zal in de toekomst overigens de naam van GONA gaan missen!

KERST 2017

Zaterdagavond zat ik thuis te zappen en kwam terecht op de NDR, waar André Rieu het programma “Weihnachten bin ich zu Haus” vulde, met zijn orkest, de Maastreechter Staar, een kinderkoor en de bekende dames en heren solisten. Nostalgisch, prachtig, sfeervol en opeens was ik weer zes of zeven jaar. Zat op het kerkkoor, was misdienaar en “deed” soms drie nachtmissen achter elkaar. Typisch was, dat ik de teksten (in het Hollands) nog vrijwel moeiteloos kon meezingen (nou ja, zingen…..). Het gaf mij een ontroerend gevoel, nu 74 zijnde en bracht mij ertoe u allen met deze herinneringen een fraai Kerstfeest te wensen en een gezond en sportief 2018. Simon Taal plaatst de eerste column weer op 23 januari.

Sport is een zuster van de muzen (Plato).

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top