Column van Wim van den Berg

Achtergrond, Columns, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Column van Wim van den Berg 295

RAAD VAN COMMISSARISSEN

Op zijn zachtst gezegd keek ik nogal op van de gelezen benoeming van Ad Melkert tot voorzitter van de RvC bij ADO Den Haag. Hij heeft de handicap dat vrijwel iedere wat rijpere volger van het voetbal, zich nog kan herinneren hoe hij chagrijnig uit de bocht vloog toen wijlen Pim Fortuyn hem de oren waste. Nou verdient iedereen een tweede kans, dus ook de heer Melkert, die best een imposante staat van dienst heeft opgebouwd. Maar behoudens zijn ambities om zelf een profloopbaan mee te mogen maken als voetballer, heb ik hem nimmer waargenomen in ons voetballandje en ben ik dus benieuwd naar zijn prestaties. Die van John van Ringelenstein lijken mij op voorhand wat duidelijker, omdat hij de club van binnen en van buiten goed kent en toentertijd bewees een goed voorzitter te zijn geweest. Helaas is Kees Jansma kennelijk te licht bevonden om namens de HFC ADO zitting te nemen in die RvC en dat is jammer en een gemiste kans. De HFC ADO is niet meer zo groot en talentrijk en Joop Strang viel ook al af. Jansma (geen lid), aangedragen door Michel Santbergen, viel niet goed bij de ledenraad hetgeen de laatste noopte om af te treden. Nou maar hopen dat er binnen de formele termijn van zestig dagen iemand benoemd kan worden. Ben Knüppe prolongeert op zeker niet meer.

SPORTPARK PRINSES IRENE

Dat ligt helaas al geruime tijd te verpauperen, maar krijgt nu een nieuwe impuls omdat Celeritas daar haar domicilie gaat krijgen. De huidige bezitter is het Stichtingsbestuur Sportpark Irene, dat ook nadrukkelijk kijkt naar andere potentiële (mede-)bewoners. Hans Boutens, voorzitter van Celeritas, bleek in een artikel op Haaglanden Voetbal bijzonder blij te zijn met deze ontwikkeling, zodat inwoning bij Wateringse Veld/GONA (straks Wateringse Veld Kranenburg) tot het verleden kan behoren. Na het vertrek van de Leyweg en een periode inwonend bij SVH, gloort er nu weer licht en zijn mogelijke fusies niet meer aan de orde. Een club die 110 jaar bestaat verdient die zelfstandigheid, lijkt mij. Hans Lammertink, eigenaar van de opstallen van voormalig Haaglandia, ziet één en ander als een geweldig sociaal-maatschappelijk project voor de Gemeente Rijswijk en dat doet hij samen met de ook alom bekende Harry Ballemaker. Denkbaar is dan ook een Buurthuis van de Toekomst waar veel activiteiten in kunnen worden ondergebracht. Ik zie dat bij meer verenigingen (VUC, Laakkwartier, RAS bijvoorbeeld) als een verrijking en waarborg voor continuïteit. Er wordt inmiddels al druk gewerkt in en aan de opstallen, zodat achterstallig onderhoud snel tot het verleden zal behoren. Hulde!

COMPETITIES

Bij de amateurs dit jaar nog niets bekeken en de betaalde hap gevolgd op TV. ADO Den Haag doet het goed; dat gelijke spel bij Ajax had ik correct voorspeld, maar bij Feyenoord zat ik er helemaal naast. Zo wandelt PSV rustig richting kampioenschap. De topcompetitie lag natuurlijk in Zuid-Korea, waar Nederland buitengewoon goed presteerde en ik heb genoten van wat er zoal te vieren viel. De spontaniteit van shorttrackster Suzanne Schulting overtroefde alle reacties. De door velen “stuiterbal” genoemde jongedame dook gedurfd onder de concurrenten door en verdiende goud. Ook de reactie van haar vader vond ik geweldig; mooie TV! Uiteindelijk heb ik zelfs de bloedstollende laatste wedstrijden van het curling bekeken. Over precisie gesproken! Trouwens, alles in Pyeong Chang getuigde van nauwkeurigheid tot en met de sluitingsplechtigheid toe. Tijdens die plechtigheid gaf een wijsneus commentaar en vertelde dat er met de Olympische vlag iets fout ging: volgens hem moest die omhoog. Tekenend voor het permanente geneuzel van commentatoren: de vlag moest gestreken worden om te worden overgedragen; de eerlijkheid gebiedt dat de brave neuzelaar dat kort daarna toch enigszins herstelde, maar dat komt ervan als je maar door zit te lullen. Tot zover mijn stokpaardje, want ook bij het voetballen is het commentaar minstens zo slecht als het vertoonde spel.

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top