Corné van Doorn over RKDEO: ,,Trots dat ik wederom het vertrouwen krijg van de club”

Interviews, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Corné van Doorn over RKDEO: ,,Trots dat ik wederom het vertrouwen krijg van de club” 997

Corné van Doorn (foto) dacht al aan een jaartje geen trainer zijn. Op het moment dat hij het niet meer verwachtte liet SVC’08 hem weten het contract voor volgend seizoen niet te verlengen. Van Doorn vond echter toch weer een nieuwe club. Hij keert terug op vertrouwde grond: RKDEO.

Corné van Doorn is blij met zijn hernieuwde kennismaking. ,,RKDEO is één van de grootste verenigingen van Zuid-Holland, met heel veel goede jeugd en een gezonde stabiele organisatie. Ik ben dan ook erg blij dat ik wederom het vertrouwen krijg van de club, zeker ook omdat ik echt op zoek was naar een vereniging als deze. Dat het dan ook de club geworden is waar ik al eerder drie jaar met veel plezier heb gewerkt, maakt het alleen nog maar mooier.”

Zoon

Van Doorn over zijn eerste periode bij de Nootdorpers: ,,Mijn periode bij de club is langer geweest dan alleen de periode dat ik als hoofdtrainer actief ben geweest. Mijn zoon heeft er ook lang gevoetbald en ik ben tijdens mijn periode als inwoner van Nootdorp ook veel op de club geweest. De laatste jaren was dat iets minder, maar ik ben blij dat ik weer terug ben bij de club waar ik het altijd naar mijn zin heb gehad.”

Waardering

Corné van Doorn gaat toch volgend seizoen weer aan de slag. Eerder liet hij weten, dat als er ‘niets leuks’ komt, desnoods een jaartje over te slaan. ,,Ik wilde gewoon niet meer ten koste van alles aan de slag”, reageert hij. ,,Voor mij is het belangrijk om te werken binnen een stabiele organisatie, waarbij ik ook de waardering krijg voor mijn werk en dus ook het plezier weer terug krijg. Het zag er even naar uit, dat ik daar wat langer op moest wachten, maar uiteindelijk kan ik toch aansluitend na mijn contract bij SVC ’08 direct weer aan de slag.”

Voordeel

RKDEO doet nog volop mee in de titelstrijd. Het is een zondagclub, dus Van Doorn kan zijn nieuwe team ook regelmatig aan het werk zien. ,,Het is inderdaad een heel groot voordeel dat ik de zondagen ruimte heb om te gaan kijken naar de huidige selectie. Ik heb destijds nog met een aantal spelers gewerkt en heb enkele tal spelers zien voetballen toen ze nog een stuk jonger waren en in de jeugd van RKDEO speelden, maar er zijn ook spelers die ik nog niet gezien heb en ik wil ook graag zien hoe zij nu als team spelen. Alles bij elkaar verwacht ik een goede start te kunnen gaan maken bij RKDEO.”

Promoveren

Mogelijk gaat Van Doorn bij RKDEO aan de slag in de eerste klasse. ..RKDEO doet het erg goed op dit moment. Zij hebben alle kansen om te promoveren dit seizoen en hebben een team dat ook gewoon een klasse hoger mee kan draaien. Verder doet het tweede elftal het ook goed in de reserve Hoofdklasse en heeft de jeugd de laatste jaren een gigantische stijging gemaakt”, aldus Van Doorn.

Trots

RKDEO staat bekend als een goed geleide club, met waarden en normen hoog in het vaandel en een gezonde jeugdafdeling. Er zijn dus mindere clubs te bedenken om in te stappen. ,,Ik heb destijds na drie jaar mijn contract bij RKDEO niet meer verlengd, omdat ik zelf erg ambitieus was en wilde het maximale qua niveau bereiken”, laat Corné van Doorn weten. ,,Dat is mij toen via VELO gelukt met HBS in de Topklasse. Daarnaast heb ik geluk gehad dat ik bij nog meer mooie clubs heb mogen werken, zoals VUC, Die Haghe, twee keer Westlandia, TOGB, Lyra en SVC’08. Mijn persoonlijke ambitie is nu ondergeschikt aan de ambitie van de club. Ik wil graag al mijn ervaring gebruiken om de club en de talenten van de club nog verder te helpen in hun ontwikkeling. Ik ben oprecht trots dat één van de mooiste clubs uit de regio mij daar de kans voor geeft en en het vertrouwen in heeft.”

© Haaglanden Voetbal

   

  

Zoeken

Back to Top