Daan de Ligt kijkt uit naar presentatie sportgedichtenbundel

Nieuws Geen reacties op Daan de Ligt kijkt uit naar presentatie sportgedichtenbundel 109

Hij is er klaar voor. Best nerveus ook wel. Vrijdag om 19.30 uur is Daan de Ligt voor even het middelpunt van DUNO, en voor velen daarbuiten. Dan namelijk presenteert de Nederlandse Sportboeken Club de bundel ‘Gedichten uit de bezemwagen’, een bijzondere en fraai vormgegeven bundel van Daan de Ligt.

Zoals bekend is Daan de Ligt ernstig ziek en juist daarom is het zo mooi, dat de Nederlandse Sportboeken Club dit boek uitgeeft. In zijn bundel komen veel gedichten over DUNO te staan, ook over ADO (Den Haag), maar ook veel over andere sportclubs en andere sporten dan voetbal.

Heel DUNO, maar ook alle bekenden van Daan en uit de Haagse sportwereld zijn van harte welkom om hierbij te zijn. Zorg wel dat je er om half acht bent. We willen graag, om het voor Daan behapbaar te maken, op tijd beginnen. Zeker is dat de auteur beschikbaar is om zijn gedichtenbundel te signeren.

Feest der herkenning

DUNO maakt er vanaf 19.30 uur een onvergetelijke avond van. Het wordt een feest der herkenning, vol momenten van ontroering. Als eerbetoon aan Daan de Ligt. Met leden, oud-leden, vrienden- en vriendinnen van DUNO. Een mooie, feestelijke bijeenkomst, waarop Dan de Ligt alle lof wordt toegezwaaid voor alles dat hij schreef. Maar ook voor de club DUNO gedaan heeft. Hij is bij de club aan de Mgr. Nolenslaan van alles geweest: selectiecoördinator, elftalleider, (her)oprichter van de vrouwenafdeling, clubbladredacteur, fotograaf en webmaster, maar genoot toch vooral bekendheid als gediplomeerd sportverzorger.

De redactie van de DUNO-website kijkt alvast met hem vooruit naar de vrijdag. Is hij nerveus voor wat er staat te gebeuren?

Daan: ,,Haha! Nou, meer dat ik er bijzonder naar uit kijk. Ik heb er heel veel zin in.”

Wat verwacht je ervan?

Daan: ,,Het gaat allereerst om het boek dat verschijnt. Daar ben ik erg trots op. Verder is het voor mij een moment om nog veel bekenden te zien. Van nu en van toen. Van bekenden om me heen en ook bekenden uit de voetbalwereld.”

Misschien zijn er wel erg veel mensen…?

Daan: ,,Dan krijg ik nog wat te kiezen. Ik zal ook nog boeken signeren. En het liefst spreek ik ook veel gasten. We gaan het zien. Ik ben in elk geval blij met iedereen die de moeite neemt te komen.”

Jij hebt de gedichtenbundel natuurlijk al onder ogen gehad. Wat vind je ervan?

Daan: ,,Gedichten uit de bezemwagen is bijzonder mooi geworden. Ik ben er zo blij mee. Ja, de gedichten die erin staan, die ken ik. De vormgeving is nieuw voor me. Chris (Willemsen, van de Nederlandse Sportboeken Club – red.) heeft z’n best gedaan. Meer dan dat. Het is een dichtbundel geworden in een prachtig veelkleurig lettertype, heel speels opgemaakt en met mooie foto’s erin. Echt een bundel om naar uit te kijken.”

De presentatie van de gedichtenbundel is dus vrijdagavond 27 februari, 19.30 uur bij DUNO. huiskamer DUNO. Uiteraard is ook Haaglanden Voetbal van de partij om er een fraaie reportage van de maken voor ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal Totaal’, dat woensdag 4 maart wordt uitgezonden (met herhalingen op de donderdag en vrijdag) en uiteraard een verslag op deze website met fraaie foto’s.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top