Dag 2 Stad Delft Bokaal: DHL en Full Speed naar finaledag

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Dag 2 Stad Delft Bokaal: DHL en Full Speed naar finaledag 803

Op de tweede dag van de 38e editie van het toernooi om de Stad Delft Bokaal werd woensdag poule C afgewerkt op de velden van DHL. In tegenstelling tot dag één, was er geen verrassing te melden. SEP van trainer Marco Immers en DVC van collega René Koetsenruiter werden uitgeschakeld.

In deze poule C werd op het hoofdveld gestart met de organiseerde club DHL tegen één van de gevaarlijke outsiders SEP. DHL begon aan de wedstrijd met keeperstrainer Richard Lukassen tussen de palen omdat twee doelmannen geblesseerd zijn en Kevin de Goeijer niet aanwezig kon zijn in verband met zijn werk. In de eerste helft was DHL de betere partij, maar de equipe van Marco Immers kwam kort voor de doelwisseling toch op voorsprong. Uit het niets kwam Luuk van der Boon plots alleen voor Richard Lukassen te staan en plaatste de bal met een lob gemakkelijk over de doelman: 0-1.

DHL probeerde de tweede helft om op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte de aanvallers van de ploeg van trainer René Slegtenhorst vooralsnog niet. De 1-1 kwam er toch toen Hugo Steijn fraai inkopte na een vrije trap van Dennis Hofstede.

Op het tweede veld van DHL startte Full Speed tegen zaterdag vierdeklasser DVC. De mannen van Richard Langeveld hadden geen kind aan de Delftse Voetbal Club. Via een mooie crossbal van Brian Koster kwam de bal bij Ronald Besse, die het DVC-net wist te vinden: 1-0. Kort daarop liet Samet Mermer de doelman van DVC voor de tweede keer de bal uit zijn doel halen: 2–0.

In de tweede helft probeerde DVC van alles om tot scoren te komen. Michael Schaap schoot inderdaad raak, maar zijn doelpunt werd door scheidsrechter Louis van der Weijde geannuleerd. Full Speed maakte er kort voor tijd nog 3-0 van. Ilja van Dam brak op rechts door en bezorgde Jordi Vermeulen een niet te missen kans.

Buren

Bij de tweede wedstrijd speelden de ‘buren’ DHL en DVC tegen elkaar. Al na twintig seconden was het raak voor DHL, maar het had daar wel een DVC-speler voor nodig. Maarten van der Burg raakte de bal ongelukkig: 1-0. De wedstrijd verliep vervolgens stroef en werd er veel gepraat tegen scheidsrechter Ansfried van der Graaf uit Schipluiden, maar de leidsman hield de kaarten op zak.

Op het andere veld was het in het duel tussen Full Speed en SEP erg spannend. Op aangeven van Danny Hoogendoorn knalde aanvoerder Tomas Sihombing van afstand raak: 1-0. Het zou de enige treffer in deze ontmoeting blijven.

In de laatste wedstrijd begon DHL op haar eigen hoofdveld tegen de Kerkpolder-bewoners om uit te gaan maken wie als groepshoofd zou eindigen. Beide ploegen maakten er een prima wedstrijd van. In de tweede helft schoot Ronald Besse (Full Speed) schitterend binnen, maar werd zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel. DHL kwam als winnaar uit het duel. Pascal Massar kopte de beslissende 1-0 binnen.

Kans

SEP moest winnen van DVC om kans te houden op de finale. Na tien minuten spelen mocht Mike Schilperoord in het lege doel schieten, nadat één van SEP-spelers de bal tegen de lat had gekopt: 1-0. Nog geen minuut later was de gelijkmaker al een feit. Michael Schaap kopte de bal over de doelman van SEP: 1–1. Waar SEP in de eerste helft ten onrechte geen strafschop kreeg, gaf de arbiter vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wel een (onterechte) ‘pingel’. Pim Hoornweg, zoon van de huidige coach bij de vrouwen van SEP, schoot de bal hard in het doel: 2–1. Vlak erna was het dezelfde Hoornweg die er na een fraaie solo 3-1 van maakte.

Door deze resultaten zijn DHL (als groepshoofd) en Full Speed geplaatst voor de finaledag. De mannen van René Slegtenhorst mogen zaterdag in poule FA aantreden tegen Wippolder, één van de favorieten, en tegen de studenten van Ariston’80. Het Full Speed van trainer Richard Langeveld, dat toch verrassend als runner-up van poule C eindigde, speelt dan tegen twee andere kanshebbers, Vitesse Delft (dat al negen maal won, waarvan de laatste drie edities) en Concordia, dat voor de laatste keer de titel pakte in 2004.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top