Danny Bakker: ,,Ik denk dat we de tweede helft als team goed hebben gevochten”

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Danny Bakker: ,,Ik denk dat we de tweede helft als team goed hebben gevochten” 104

Voor de Haagse aanhang is het duidelijk; de laatste drie wedstrijden staat er weer een team in de geelgroene shirts. Natuurlijk wordt dan snel naar de nieuwe trainer gewezen, maar die moet het ook doen met dezelfde spelers als zijn voorganger. Feit is wel dat Groenendijk veranderingen in de opstelling heeft gemaakt. Een speler die daar van profiteerde is Danny Bakker.

                         Foto’s: Philip Bras

Nadat Bakker de blamage tegen Go Ahead Eagles miste, kwam hij terug in de basis en was hij onderdeel van de revival van de Haagse trots. Haaglanden Voetbal sprak na afloop van de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht met de middenvelder.

In een gesprek met Zwinkels werd aan hem gevraagd waarom er nu wel een team staat en vier wedstrijden geleden niet? Zwinkels gaf onder andere aan dat het lag aan spelers die nu wel hun kans krijgen. Dan had hij het dus over jou?

,,Dat kun je wel zeggen. Hoewel ik tegen Eagles niet mee speelde omdat ik ook geblesseerd was en de trainer niets wilde veranderen. Maar de laatste drie wedstrijden sta ik weer in de basis. Ik speelde onder Petrovic ook mijn wedstrijden, maar niet altijd. Hij wisselde veel in de opstellingen. Dat is niet altijd leuk voor een voetballer, maar je weet wel dat het erbij hoort. Maar als ik nu na drie wedstrijden terugkijk, dan pakt het voor mij wel goed uit.”

Het is ook duidelijk op het veld terug te zien. We hebben elkaar gesproken na afloop van NEC uit. Maar als je die wedstrijd vergelijkt met je wedstrijd in Utrecht dan is het een wereld van verschil.

,,Dat heeft met vertrouwen en ruimte te maken. Ook jij weet wat je aan je medespelers hebt en zij aan jou. Ik probeer nu gewoon belangrijk te zijn voor het team.”

De gelijkmaker van FC Utrecht was een fout in de verdediging.

,,Het was een voorzet van de zijkant die tussen de verdediging en keeper viel. Ik hoorde Zwinkels wel roepen, maar ik dacht dat hij riep keeper. Dus liet ik de bal gaan. Maar als ik een stap naar links had gemaakt, dan was die bal voor mij geweest. Dan had ik hem kunnen wegwerken. Dat is wel een punt waaruit Zwinkels en ik kunnen leren. We hebben er overigens al over gesproken in de kleedkamer. Het is natuurlijk zuur dat Utrecht daardoor op 1-1 komt. We hadden natuurlijk de 0-2 en misschien wel de 0-3 moeten scoren. Maar in en tegen FC Utrecht een punt pakken is niet slecht.”

Je was niet de enige die de bal liet gaan.

,,Dat kan, maar als ik één stap naar links had gezet, dan had ik de bal kunnen wegwerken. Dat was miscommunicatie tussen mij en de keeper. Dat is jammer maar daar kunnen we weer van leren.”

Je gaf het net al aan, 0-2 behoorde tot de mogelijkheden. Of had het gewoon 0-2 moeten staan voor die Utrechtse gelijkmaker?

,,We kregen de mogelijkheden omdat we in de omschakeling goed stonden en de bal goed weglegden. Daar hadden we vooraf over gesproken, daar zouden onze kansen liggen. Dat hebben we het voor rust zeker goed gedaan. Ik denk dat we twee keer 100% kansen hebben gekregen, daar had er één van in moeten gaan. Dan hebben we het niet over die penalty. Dat is ook nog eens extra zuur, maar valt misschien in de periode waarin we nu zitten. Dat het allemaal even niet mee zit. De uitslagen van de concurrenten, het eigen gelijke spel waar meer in had gezeten en het feit dat we de arbitrage niet mee hadden.”

Zei de scheidsrechter nog wat in het veld bij die strafschop?

,,Pff, iedereen klaagde bij hem, maar hij hield z’n mond dicht. Volgens mij zei hij echt helemaal niets.”

Hij heeft zijn excuus aangeboden voor het feit dat hij die strafschop heeft gemist.

,,Dat is leuk, maar daar hebben we helemaal geen klote aan. Als we hier hadden gewonnen was het mooi geweest om de weg omhoog in te zetten.”

Na rust kwamen jullie er helemaal niet aan te pas. Waar lag dat aan?

,,Het leek net of ze op het middenveld een mannetje meer hadden. Zeker na die wissel met Labyad. Toen zakte Barazite ook uit. Het was toen lastig om op het middenveld een man te pakken en over te geven bij doorschuiven. Maar we wisten ze toch te storen en op de counter met ballen op Wolters en Becker proberen gevaarlijk te zijn. Later kwam Havenaar daar ook nog bij. Maar de prioriteit lag na rust eigenlijk meer op het tegenhouden dan het aanvallen of counteren.”

Jullie beperkten je in de tweede helft tot tegenhouden, maar heeft FC Utrecht echte kansen gehad na rust?

,,Dat denk ik niet. Ik denk dat we het na rust uitstekend hebben gedaan. We hebben het als blok, als team goed gedaan. We hebben niets weggegeven. We komen natuurlijk op een paar momenten goed weg bij een schot van Barazite die net naast gaat of die bal op de lat. Maar het was beter om ze van afstand te laten schieten dan dat ze in de zestien konden schieten. Ik denk dat we de tweede helft als team goed hebben gevochten.”

Als we nu eens kijken naar de uitwedstrijd tegen de Eagles, dan was dat wel de ondergrens.

,,Dat was veruit de slechtste wedstrijd van dit seizoen, slechter kon echt niet. Als je die dan vergelijkt met de laatste drie wedstrijden. Dat is een wereld van verschil. Wat er in Deventer gebeurde kon echt niet. Let wel, ik speelde niet mee, dus ik weet niet wat er in het veld gebeurde. Maar de spelers lieten elkaar zakken, schandalig wat we daar lieten zien. Het was los zand wat niet met elkaar werkte. We lieten elkaar in de steek. Dat mag niet in de voetballerij en zeker niet op dat moment waarop wij ons bevonden.”

Hoe kan dat dan binnen een week veranderen? Je speelt zo tegen de Eagles en daarna speel je drie wedstrijden op rij als een team, vechtend voor elke meter.

,,Dat is natuurlijk gek. Ik weet het niet. Iedereen liet elkaar zakken. Wat daarvan de oorzaak is weet ik echt niet. Maar de laatste drie wedstrijden vechten we weer voor elkaar. We staan er weer als een team. Dat is de grootste winst die we geboekt hebben.”

Iedereen pakt onderin punten, daardoor schiet je eigenlijk niet veel op met het punt uit Utrecht. Behalve dat het goed is voor het zelfvertrouwen. Komende zaterdag, thuis tegen NEC, wordt nu wel heel belangrijk!

,,NEC staat volgens mij vijf punten los en is daardoor niet echt meer een concurrent. Dat maakt de wedstrijd voor ons niet minder belangrijk. Het is weer een wedstrijd waarin we thuis alles moeten geven en er vol tegenaan moeten. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar we moeten wel de drie punten thuishouden. Het maakt mij niet uit hoe, als we die drie punten maar pakken.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top