Daryl Semil (nu HVC’10) wordt herenigd met broer bij DSO

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Daryl Semil (nu HVC’10) wordt herenigd met broer bij DSO 749

Aan het begin van dit seizoen kwamen Steve Escalona en Daryl Semil van Wateringse Veld/GONA over naar HVC’10. Ze hadden in Den Haag na een waardeloos seizoen het plezier in voetbal verloren en werden opgepikt door de Haagse trainer Henk de Zeeuw die hen van die club kende.

Ze begonnen met een flinke conditionele achterstand aan het seizoen, maar ontwikkelden zich beiden tot basisspeler. Steve Escalona excelleert elke week als centrale verdediger in een fraaie stijl die aan Frank Rijkaard doet denken. Daryl Semil (foto) speelde op diverse plaatsen, van rechtsachter, middenvelder tot rechtsbuiten. In ‘noodgevallen’ stond hij in de spits en onderscheidde zich met een enorme portie werklust. Afgelopen zaterdag scoorde hij op die positie een hattrick en versierde ook nog een strafschop. Zijn jaartotaal staat op zes doelpunten. Hij werd uitgeroepen tot ‘man of the match’.

Niettemin gaf hij na afloop van de wedstrijd tegen TAVV aan al na één seizoen te vertrekken bij de Hoekse ploeg. ,,Ja, dat is niet mijn stijl om na één jaar alweer weg te gaan, maar ik woon in Zoetermeer en ik vind het teveel tijd kosten om drie keer per week naar Hoek van Holland te reizen. Dat kan ik niet meer opbrengen.”
Bij DSO, dat zich al flink roerde op de transfermarkt, wordt hij herenigd met zijn broer. Op de vraag of hij het plezier in voetballen terug heeft gekregen, antwoordt hij positief. ,,HVC’10 is een heel leuke familieclub met een stel goede voetballers. Ik voelde me hier ook echt thuis, maar ik ben niet meer één van de jongsten en dat reizen gaat me opbreken. Maar ik kan iedereen aanbevelen hier te komen spelen. Een prachtige accommodatie, een mooi grasveld en prettige mensen.”

Afhaken

Het zit HVC’10 op dit moment niet mee: van de zes nieuwkomers aan het begin van het seizoen haakten er twee al voor de winterstop af. Lars Kortleven (geblesseerd) vertrekt naar Victoria’04 in Vlaardingen en doelman Smit stopte helemaal met voetbal. Recent gaven de broertjes Daniël en Dennie Storm aan dat ze terugkeren naar FC ’s-Gravenzande. Dat houdt in dat vijf van de zes aanwinsten al na één seizoen afhaken. HVC’10 kon tot nu toe alleen twee keepers aantrekken Vincent Madern van FC ’s-Gravenzande en Ton van der Spek (RAS). Wel komen er in totaal tien A-junioren over en daarbij zitten enkele potentiële selectiespelers.

Gunstig

Gunstig is dat Steve Escalona in de Hoek blijft. Het begint er ook steeds meer naar uit te zien dat de na de winterstop van Xerxes/DZB teruggekeerde Jorno Reurink bij zijn vrienden zal blijven spelen.
Niettemin blijft de kustploeg en zeker trainer Henk de Zeeuw (onlangs te zien in een special van Haaglanden Voetbal TV) op zoek naar versterking. Ook volgend seizoen is meedraaien in de top van de tweede klas minstens het beoogde doel bij de bewoners van sportpark De Rondgang.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top