De ADO-supporter: Cees Westgeest

Achtergrond, De ADO-supporter, Nieuws Geen reacties op De ADO-supporter: Cees Westgeest 419

Na de rubriek ‘De Mediaman’ bekijkt Haaglanden Voetbal ADO Den Haag weer van een andere kant. Wie zijn de supporters van ADO Den Haag? Hoe beleven zij een wedstrijd?

Tekst en foto: Glenn Duijzer

Deze keer is Cees Westgeest aan de beurt.

In welk vak zit je tijdens thuiswedstrijden van ADO Den Haag?

,,Ik zit op Vak P. Dat is naast onze fanatieke aanhang en tegenover de dug-out van de tegenstander. In het Zuiderpark heb ik heel lang op Noord gezeten, maar de laatste jaren op Zuid. Ik heb ook seizoenskaarten gehad op West en Oost. Alle tribunes dus.”

Ben je in het bezit van een seizoenskaart?

,,Ik denk nu zo’n 25 jaar, of is het nu 30 jaar? Het was ergens eind jaren 70. Dan is het zelfs meer dan 35 jaar!”

Bezoek je ook uitwedstrijden?

,,Niet meer, vroeger wel. Ik denk dat ik begin jaren negentig ben gestopt. Toen kwamen er allemaal restricties en beperkingen voor het bezoeken van uitwedstrijden. Ik wil namelijk graag op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden gaan.”

Voetbal je zelf ook?

,,Nooit, maar dat hoeft geen invloed te hebben op mijn mening over de spelers! Hahaha.”

Wie is je favoriete ADO Den Haag-speler?

,,Dat zijn er eigenlijk twee: Tommie Beugelsdijk en Robert Zwinkels. Tommie vanwege zijn Haagse karakter. Die kan ik echt niet in een ander shirt zien voetballen. En Zwinkels vanwege zijn loyaliteit. Die jongen staat al jaren op het tweede plan en zeikt nooit. Moet hij dan een keer spelen, dan staat hij er gewoon. Dat spreekt mij wel aan.”

Hoe beleef je een thuiswedstrijd van ADO Den Haag?

,,Ik leef mee maar met mate. Dat is in de loop der jaren wel wat minder geworden. Ik heb een rustig karakter.”

Wat is de beste of mooiste thuiswedstrijd van ADO Den Haag die je ooit hebt gezien?

,,FC Den Haag tegen Ajax uit dat werd toen 4-3. Een hoop treffers en een overwinning op Ajax is altijd mooi.”

Wat vind je de positieve punten aan een bezoek aan ADO Den Haag?

,,Het sociale karakter en de gezelligheid. Tsja, wat niet. Als de ploeg een thuiswedstrijd speelt, wil ik er gewoon bij zijn.”

Wat vind je dat er bij ADO Den Haag nog moet veranderen?

,,Ik mis bij het Kyocera Stadion een gelegenheid waar ik op mijn gemak voor de wedstrijd een biertje kan drinken. Dat kan in het supportershome wel, dat is rustig en kun je lekker zitten. Dat is echt wel iets dat ik mis. In het Zuiderpark kon je voor de wedstrijd een drankje doen in de kantine op De Aftrap of in de oude Ballenbios. Daar zaten we dan tot een uur voor de wedstrijd gezellig met een groepje. In het begin miste ik in het Kyocera Stadion mijn biertje, maar dat is gelukkig aangepast.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top