Delftse 16-23-competitie: RKDEO wint van DSVP en plaatst zich voor halve eindstrijd

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Delftse 16-23-competitie: RKDEO wint van DSVP en plaatst zich voor halve eindstrijd 326

In het kader van de Delftse 16-23-competitie is er dinsdagavond weer gevoetbald. RKDEO won met 0-3 in poule B van DSVP en plaatste zich daardoor voor de halve finales. In poule A kwam koploper Laakkwartier niet verder dan een gelijkspel tegen Schipluiden.

Poule A

Laakkwartier speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Schipluiden. Laakkwartier blijft koploper, maar Vredenburch kan in punten gelijk komen. Het duel van de Rijswijkers tegen DWO werd uitgesteld. Vredenburch heeft drie punten minder dan Laakkwartier.

Vanavond staan in deze poule twee wedstrijden op het programma: sv Den Hoorn-Wilhelmus en SEP-Oliveo.

Poule B

In poule B zijn dinsdag drie duels gespeeld. VELO won met 3-5 bij Lyra en Concordia was op sportpark Kerkpolder met 0-2 te sterk voor Full Speed. RKDEO klopte op sportpark ‘De Groene Wijdte’ in Pijnacker DSVP met 0-3.

RKDEO kwam al na elf minuten spelen op 0-1. Een schot van Jak Theunissen werd niet helemaal goed verwerkt door DSVP-doelman Tom Benard, waarna Quincy Tjaden alert was in de rebound.
Halverwege het eerste bedrijf had RKDEO de marge moeten verdubbelen. Bij een aanval van de Nootdorpers werd Alec Pellemans in het strafschopgebied neergelegd door DSVP-er Robert Diks en scheidsrechter Ronald Flinterman wees gelijk naar de stip. Quincy Tjaden verzuimde zijn tweede treffer te maken en nam de elfmetertrap te nonchalant, waardoor Benard de inzet kon stoppen.

Alec Pellemans had even later op aangeven van Alexis Koutsis pech dat zijn schot via de binnenkant van de paal terugsprong in het veld. Vlak voor rust werd het toch 0-2. Sander Kuipers bereikte Alexis Koutsis, die vanaf de achterlijn de bal bracht bij Ali Yuknekbas die vanaf de hoek van het zestienmetergebied diagonaal uithaalde.

Na rust was de eerste echte kans weer voor RKDEO na dik een half uur spelen. Hayden Bergen hield de bal met een uiterste krachtinspanning bij de zijlijn binnen, zocht de achterlijn en bediende voor het doel Quincy Tjaden op maat, die slechts een rollertje in huis had richting doelman Benard. Vlak daarna kreeg DSVP de kans op de aansluitende treffer. RKDEO-doelman Luc Vurens grabbelde bij de tweede paal mis en de bal kwam voor de voeten van Edward Jones, die direct uithaalde, maar het speeltuig van de doellijn zag worden gehaald door Sander Kuipers. Op slag van tijd werd het dan ook nog 0-3 via Jack Theunissen, die doelman Benard verschalkte met een boogballetje.

RKDEO staat eerste en Vredenburch met drie punten minder daarachter. De Rijswijkers hebben nog wel een duel meer in petto. SEP kan op twee punten van RKDEO komen als het vanavond wint van Oliveo.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top