Delftse Beloften-competitie: RKDEO in finale te sterk voor Vredenburch

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Delftse Beloften-competitie: RKDEO in finale te sterk voor Vredenburch 280

In de halve finales van de Delftse Beloften-competitie versloeg het Nootdorpse RKDEO de leeftijdgenoten van Laakkwartier en Vredenburch was na strafschoppen de baas over Wippolder. De trofee ging naar RKDEO dat met 3-0 aan het langste eind trok.

  

RKDEO kwam na zeven minuten goed weg toen een inzet van Laakkwartier het Nootdorpse aluminium raakte. Een afstandsschot van Tommy Simonis van RKDEO zeilde ruim naast en een lage voorzet even later van Izzy Rosini werd een gemakkelijke prooi voor Vredenburch-doelman Kuiper. Na dik een kwartier spelen opende RKDEO dan toch de score. Een voorzet vanaf de rechterflank van Izzy Rosini werd door Tommy Simonis doeltreffend afgerond: 1-0. Twee minuten later maakte aanvoerder Kees Koppert van Vredenburch een zeer harde overtreding op Izzy Rosini. Arbiter Ruben de Groot toonde meteen een terechte gele kaart, maar Koppert reageerde, na een woordenwisseling, met een kopstoot richting Tommy Simonis. De leidsman uit Pijnacker kon niets aan doen dan direct de rode kaart te tonen.

Ondanks dat Vredenburch met tien man verder moest, kreeg het toch nog wat mogelijkheden. Een inzet van Tweeboom was niet meer dan een rollertje voor RKDEO-doelman Gino Epskamp. In de 34e minuut had Alexis Koutsis van RKDEO aan de rechterkant een schitterende solo-actie in huis, zette zes man op het verkeerde been, maar Tommy Simonis raakte de bal uit zijn voorzet niet goed. Op slag van rust betekende een actie tussen Hayden Bergen (hij stapt over naar RKAVV) en Tommy Simonis de 2-0 gescoord door Bergen.

De coach van Vredenburch moest in de tweede helft risico’s gaan nemen en bracht twee verse aanvallers in het veld. Tweeboom zag al snel een schot over het doel van Gino Epskamp vliegen. De plaaggeest van RKDEO, Hayden Bergen, bezorgde de defensie van Vredenburch hadden vol werk. Doelman Brian Kuiper hield zijn ploeg op dat moment in de wedstrijd. Na een lange pass van RKDEO wist Quincy Tjaden na een uur spelen de bal langs de uitkomende doelman Brian Kuiper te werken, maar het speltuig ging tergend langzaam richting doel zodat de Vredenburch-goalie nog op tijd redding kon brengen.

Vier minuten voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Tomas Prieto liet een fraaie steekbal los op Hayden Bergen, die doelman Brian Kuiper omspeelde en de 3-0 op het bord zette. In de 88e minuut maakte de nieuwe aanvoerder Levi Tempelman van Vredenburch een overtreding op doelman Gino Epskamp. Dat leverde de Nootdorpers een vrije trap op, maar omdat Tempelman taal bezigde die de scheidsrechter niet accepteerde, kreeg hij alsnog geel. Omdat het zijn tweede was van het duel, ook ook hij gaan douchen. Exact na negentig minuten spelen blies arbiter De groot voor het eindsignaal. RKDEO mocht voor de vierde keer de zware trofee in ontvangst nemen.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top