Delftse Beloftencompetitie (16/23): RKDEO komt knap terug van achterstand bij Wippolder

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Delftse Beloftencompetitie (16/23): RKDEO komt knap terug van achterstand bij Wippolder 492

In poule B van de Delftse Beloftencompetitie, waaraan overigens ook clubs deelnemen buiten Delft, was er winst voor VELO en Lyra. Twee duels Vitesse Delft-DSVP en Wippolder-RKDEO eindigden in een 3-3 gelijkspel.

  

VELO bleef nipt met 3-2 aan de positieve kan van de score tegen Concordia, terwijl Vitesse Delft en DSVP in een doelpuntrijke wedstrijd een 3-3 gelijkspel overeen kwamen. Lyra Onder 23 was met 4-1 een maatje te groot voor Full Speed.

Lyra kwam al na acht minuten spelen op 1-0 via Mike Bruggeling. Nog voor de pauze brachten Stef Koene en Bram Wennekers de stand op 3-0. Na rust was het voor Full Speed een onmogelijke opgave nog terug te komen in de wedstrijd. Nadat Kevin van Velden nog de 4-0 had gescoord, wist de Delftse ploeg nog wel de eer te redden: 4-1.

Eenvoudig

Ook bij Wippolder-RKDEO kwam er een 3-3 eindstand op het bord te staan. Nog voor het kwartier verstreken was opende Wippolder via Lorenzo Dijksman de score. Een vrije trap van rechts werd bij de tweede paal door Bodi Ouwersloot teruggelegd, waarna Dijksman eenvoudig kon scoren. Halverwege het eerste bedrijf mocht Pim Hulst van RKDEO vrij oplopen richting de Wippolder-doelman. Op de rand van het zestienmetergebied werd hij neergelegd. Scheidsrechter Geert van der Sande gaf ‘slechts’ een vrije trap aan RKDEO en hield de kaarten op zak.

Nog voor het half uur verstreken was wist Wippolder de marge te verdubbelen. Een lob van Lorenzo Dijksman verdween, geholpen door de wind, achter RKDEO-doelman Luc Vurens tegen het net: 2-0. Vlak daarna echter kwamen de Nootdorpers terug in de wedstrijd. Een schot van Hayden Bergen belandde op de paal en in de rebound was Pim Hulst attent en tekende de 2-1 aan.

Vlak na de hervatting bracht Wippolder de marge weer op twee treffers. Lorenzo Dijksman was ook nu de schutter, hij profiteerde van een foutje van Nootdorper Fahmie Labari: 3-1. En ook nu had RKDEO snel een antwoord klaar. Hayden Bergen kwam op snelheid met de bal aan de voet goed naar binnen en schoot in de verre hoek raak: 3-2. De bezoekers roken dat er meer in zat en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel al acht minuten na de 3-2. Uit een hoekschop van Fahmie Labari kwam de bal op de hoek van de zestien bij Quincy Tjaden. Zijn inzet verdween, na een slim overstapje van Pim Hulst, in het Delftse doel: 3-3.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top