Een elftal vragen aan: Bart Boks voetballer van vv Schipluiden

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Bart Boks voetballer van vv Schipluiden 950

Bart Boks, spits van zaterdag vierdeklasser vv Schipluiden: ,,Voetbal is heel belangrijk voor mij. Wij moeten dit seizoen kampioen worden met Schipluiden.” Haaglanden Voetbal legt Bart Boks een ‘elftal’ vragen (deel 38) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Tekst: Willem Lenting

Naam: Bart Boks

Leeftijd: 30 jaar

Lengte: 1.85 meter

Been: Links

Positie: Spits

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Voetbal speelt al van jongsaf aan een belangrijke rol in mijn leven. Mijn vader is jarenlang keeper geweest van het eerste elftal van vv Schipluiden en ik ging als kleine jongen altijd de wedstrijden van mijn vader bekijken. En daarna ben ik vanaf mijn zesde tot nu toe minimaal drie dagen in de week met veel plezier met voetbal bezig. Dus je kunt wel zeggen dat voetbal heel belangrijk voor mij is.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe?

,,Er zijn twee momenten die me gelijk te binnen schieten. De eerste is promotie van de vierde klasse zondag naar de derde via de nacompetitie in de finale tegen de Rotterdamse Studenten Voetbalvereniging Antibarbari (2-3). Maar de mooiste was toch het kampioenschap in de derde klasse zondag waarin we in de enige echte klassieker van Midden-Delfland onze aartsrivaal en tevens directe concurrent voor het kampioenschap sv Den Hoorn (‘de Bokken’) in de voorlaatste wedstrijd op 0-0 wisten te houden. Die 0-0 was ook mede dankzij een gestopte strafschop van onze keeper Thomas Attema. Daarna wisten we het een week later thuis tegen sv Erasmus af te maken in een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 4-3 wonnen.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Ik ben een speler die het moet hebben van zijn duelkracht, ik ben sterk in de lucht en heb een aardig schot in mijn linkerbeen. Verder probeer ik vaak als aanjager belangrijk te zijn voor het elftal.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Ik heb bij vv Schipluiden niet met heel veel trainers te maken gehad, maar in de eerste periode (2008 tot en met 2010) van Manuel Vissers heb ik individueel en tactisch denk wel de grootste stappen gemaakt.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Ik heb tot een paar jaar geleden altijd geroepen dat ik nooit zou kunnen wennen aan kunstgras, maar sinds er op ons hoofdveld op sportpark Keenenburg kunstgras ligt speel ik nu veel liever op kunstgras dan op natuurgras. Misschien dat het ermee te maken heeft dat ik dit vanuit de trainingen nu ook meer gewend ben. Als je een voetballende ploeg hebt zoals Schipluiden, dan heb je volgens mij op kunstgras het voordeel dat je geen last hebt van een polletje of een nat veld.’’

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Ik heb niet specifiek een favoriete voetballer, maar als ik naar de voorhoede van FC Barcelona kijk met Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar da Silva Santos Júnior – alias Neymar – moet ik zeggen dat ik daar wel heel erg van kan genieten. Zij hebben zo ontzettend veel inzicht, staan altijd op de juiste plek en zij laten het voetbal zo simpel lijken. Ik denk dat zij kwaliteiten hebben die je niet aan kunt leren.”

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger me vooral aan spelers en supporters die zich verbaal niet op een normale manier met voetbal bezig kunnen houden. Verder heb ik heel veel respect voor alle vrijwilligers binnen onze club die er alles aan doen om deze mooie vereniging gezellig, schoon en gezond te houden en ervoor zorgen dat iedereen met plezier bij vv Schipluiden kan voetballen. Iedereen heeft het tegenwoordig druk en in het vrijwilligerswerk gaat al snel veel tijd zitten.’’

8. Op welke plek zie je vv Schipluiden dit seizoen eindigen?

,,Wij hebben maar één doel en dat is kampioen worden met vv Schipluiden in de zaterdag vierde klasse C. vv Schipluiden heeft de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk een stabiele zaterdag tweedeklasser te worden.’’

9. Vindt je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Nee, ik denk niet dat Danny Blind de geschikte bondscoach is. Ik verbaas me vaak over zijn selectiebeleid en vind ook niet dat hij de juiste uitstraling heeft die bij een bondscoach van het Nederlands elftal hoort.’’

10. Studiovoetbal of Voetbal Inside?

,,Ik kijk niet vaak naar deze programma’s, maar als ik moet kiezen kies ik voor Studio Voetbal.’’

11. Wat is Bart Boks zijn grootste voetbaldroom?

,,Dit jaar met Schipluiden kampioen worden en daarna zien we wel verder.’’

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top