Een elftal vragen aan: Ferry Keus voetballer van Duindorp SV

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Ferry Keus voetballer van Duindorp SV 1777

Ferry Keus, speler van zaterdag vierdeklasser Duindorp SV: ,,Ik ben elke dag met voetbal bezig. Wij moeten dit seizoen kampioen worden met Duindorp SV.” Haaglanden Voetbal legt Ferry Keus een ‘elftal’ vragen (deel 39) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam:  Ferry Keus
Leeftijd: 35
Lengte: 1 meter 81
Been: Zowel links als rechtsbenig
Positie: overal inzetbaar

Tekst: Willem Lenting

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Mijn gezin staat bij mij al jaren op de eerste plaats, vlak daarna komt het voetbal. Ik ben dit seizoen ook trainer van het tweede elftal van Duindorp SV, uitkomend in de reserve vijfde klasse en ik zit elk weekend nog reserve bij het eerste elftal. Kortom ik ben dus nog steeds elke dag met voetbal bezig.”

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Dat zijn de vier kampioenschappen bij drie verschillende verenigingen, SVV Scheveningen (zo), FC Kranenburg en met Duindorp SV.”


3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Mijn specifieke kwaliteiten zijn dat ze mij overal kunnen neer zetten. En dat ik net zo slecht met links als met rechts schiet, maar ik maak per seizoen toch een leuk aantal doelpunten.”

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Ik heb veel trainers meegemaakt maar van Cor Schaap heb ik het meeste geleerd. Schaap is zeven jaar lang bij de zondagafdeling van SVV Scheveningen mijn trainer geweest. Wij speelden toen op een leuk niveau en speelden vaak om de prijzen.”

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,100 % Natuurgras, want het kunstgras is naar mijn idee niet zo goed voor het menselijke lichaam voor een 35-jarige. Kunstgras is voor de jeugd een uitkomst, omdat ze daar nu al wekelijks op spelen.”

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Ik kijk graag naar Paul Pogba van Juventus. Pogba heeft zo ontzettend veel inzicht, staat altijd op de juiste plek en laat het voetbal zo simpel lijken. Ik denk dat je zijn kwaliteiten niet aan kunt leren.”

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger me aan hoe de buitenwereld over onze vereniging Duindorp SV denkt. Ik heb heel veel respect voor alle vrijwilligers binnen onze club die er alles aan doen om deze mooie vereniging gezellig, schoon en gezond te houden en ervoor zorgen dat iedereen met plezier bij Duindorp SV kan voetballen. Onze hoofdtrainer Roel Zandbergen speelt daarin een belangrijke rol.’’

8. Duindorp SV is nog in de race?

,,Wij hebben maar één doel en dat is kampioen worden met Duindorp SV in de zaterdag vierde klasse B. Duindorp SV heeft de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk een stabiele zaterdag derdeklasser te worden.”

9. Vindt je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Nee. Ik denk dat er betere kandidaten zijn voor deze positie. Ik verbaas me vaak over zijn selectiebeleid en vind ook niet dat hij de juiste uitstraling heeft die bij een bondscoach van het Nederlands elftal hoort.”

10. Johan Cruijff is de grootste voetballer ooit die Nederland heeft gehad. Mee eens?

,,Wat ik van mensen om mij heen gehoord heb is Johan Cruijff een hele grote voetballer geweest. Zelf heb ik daar weinig van meegekregen, want toen ik het voetbal ging volgen voetbalde Cruijff al niet meer. In ben opgegroeid met Dennis Bergkamp en Marco van Basten en dat waren voor mij een soort van idolen.”

11. Wat is Ferry Keus zijn grootste voetbaldroom?

,, Dat mijn drie zoons een betere mentaliteit krijgen als hun vader, wat helaas ontbrak dat er weleens aan bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat mijn voetbaldroom over een paar jaar gaat uitkomen.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top