Een elftal vragen aan: Giorgio Achterberg voetballer van Haaglandia

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Giorgio Achterberg voetballer van Haaglandia 1254

Giorgio Achterberg, voetballer van zaterdag hoofdklasser Haaglandia: ,,Ik voetbal nu voor mijn plezier. Een plek bij de eerste vijf moet kunnen.” Haaglanden Voetbal legt Giorgio Achterberg een ‘elftal’ vragen voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Tekst: Willem Lenting

Naam: Giorgio Achterberg
Leeftijd: 25 jaar
Lengte: 1.80 meter
Been: Rechts en links
Positie: Aanvallende middenvelder

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Een paar jaar geleden was voetbal alles voor me, ik liet alles voor het voetbal en deed er echt alles voor. De laatste jaren is dat een stuk minder geworden omdat ik niet meer hetzelfde gevoel erbij heb als vroeger. Ik doe het nu voor mijn plezier en zo lang ik dat blijf houden blijf ik voetballen.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Ik heb drie mooie ervaringen meegemaakt in de voetballerij. De eerste was dat ik mijn debuut maakte in de eredivisie voor ADO Den Haag tegen VVV Venlo onder trainer John van den Brom. Nummer twee dat ik in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal heb mogen spelen. Als je daar staat met mannen als Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Daley Blind, is dat een heel mooie ervaring. En nummer drie is dat we met ADO Den Haag, nadat we van FC Groningen hadden gewonnen, Europees voetbal hadden gehaald en werden gehuldigd voor bijna 20.000 mensen voor het stadion. Toen al die supporters you’ll never walk alone zongen stonden de haren op m’n lichaam recht overeind.’’

3. Heb je altijd de ambitie gehad om profvoetballer te worden?

,,Ik wilde altijd al graag profvoetballer worden. Sinds ik kon lopen liep ik rond met een bal. Toen ik 18 werd en een profcontract kreeg bij ADO kwam mijn droom uit.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Ik heb het meest van Maurice Steijn geleerd. Steijn heb ik een aantal jaren meegemaakt en die gaf mij altijd het vertrouwen dat ik nodig had, waardoor ik goed kon presteren.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Normaal zou ik natuurgras zeggen, maar sinds ik bij Haaglandia voetbal en gewend ben aan kunstgras zou ik nu voor kunstgras kiezen. Als je een voetballende ploeg hebt, heb je volgens mij op kunstgras het voordeel dat je geen last hebt van een polletje of een nat veld.”

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Mijn favoriete voetballer is Lionel Messi van Barcelona. Zijn dribbels, schijnbewegingen, passing en schot zijn zo goed ontwikkeld en altijd precies zoals het moet.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger mij aan spelers die geen goede instelling hebben. Voetbal draait om plezier en als je dat niet hebt weet ik niet wat je op voetbal doet. Soms zie je jonge spelers die net bij een selectie komen, maar niet 100% geven en dat kan ik dus echt niet begrijpen. Waar ik wel respect voor heb zijn voetballers die er juist alles aan doen.’’

8. Op welke plek zie je Haaglandia dit seizoen eindigen?

,,Ik denk dat wij nog een aantal plaatsen gaan stijgen. We staan nu op plek acht, dus ik ga voor de vijfde plek. We hebben een goed voetballend team dus ik denk dat dat best mogelijk is.’’

9. Vindt je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Nee, want ik denk niet dat Blind het beste uit het Nederlands elftal kan halen omdat hij niet de juiste uitstraling heeft als bondscoach.’’

10. Studiovoetbal of Voetbal Inside?

,,Voetbal Inside, maar om eerlijk te zijn kijk ik dat ook niet zo vaak. Ik kijk bijna nooit naar voetbal op de televisie als ik thuis ben. Ik maak alleen af en toe een uitzondering voor Barcelona of als er Champions League is.’’

11. Wat is Giorgio Achterberg zijn grootste voetbaldroom?

,,Ik denk dat die al is uitgekomen toen ik profvoetballer werd en mijn debuut heb mogen maken in de eredivisie. Het heeft misschien niet heel lang mogen duren, maar ik heb het in ieder geval wel mee mogen maken.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top