Een elftal vragen aan: Mark van Ruitenbeek, doelman PGS/Vogel en beach soccerteam VVS Scheveningen

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Mark van Ruitenbeek, doelman PGS/Vogel en beach soccerteam VVS Scheveningen 1123

Mark van Ruitenbeek, doelman van zaterdag vierdeklasser PGS/Vogels en VVS Scheveningen: ,,Voetbal is heel belangrijk voor mij. Ik hoop het volgend seizoen met PGS/Vogel te promoveren naar de derde klasse.” Haaglanden Voetbal legt Mark van Ruitenbeek een ‘elftal’ vragen (deel 39) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Tekst: Willem Lenting

Naam: Mark van Ruitenbeek

Leeftijd: 24 jaar

Lengte: 1.73 meter

Been: Links

Positie: doelman

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Voetbal is heel belangrijk voor mij. Ik ben er echt elke dag mee bezig. Ik ben met voetballen begonnen in de jeugd van Quick Steps. In de C ben ik naar GDA gegaan. Als tweedejaars senioren de overstap gemaakt naar Wateringse Veld en vanaf komend seizoen actief bij PGS/Vogel. Daarnaast als jeugdtrainer actief bij Wateringse Veld en al een aantal jaren op de maandagavond aan het zaalvoetballen bij PGS/Vogel. In de zomerstop ben ik keeper bij het beachsoccer team VVS Scheveningen. Dit is een groep spelers van verschillende clubs en niveaus waarbij gezelligheid en prestaties heel goed samengaan.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Dat zijn er eigenlijk twee. Het ongeslagen kampioenschap met de B2 van GDA onder leiding van Jeroen de Ligt en de promotie met de A1 van GDA door de beslissingswedstrijd te winnen tegen Spartaan’20/A1. Het was die dag zo verschrikkelijk warm en de wedstrijd kon alle kanten op. Na een wisselvallig seizoen was dat de ultieme beloning en konden we het jaar erop op een niveau hoger acteren.”

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als keeper?

,,Ik ben een coachende keeper die het vooral moet hebben van zijn inzicht en reactievermogen.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Er is een aantal trainers waar ik een hoop van heb geleerd. In de jeugd bij GDA heb ik veel opgestoken van Jeroen de Ligt en Ronald Paats. De Ligt was een grote motivator en zorgde dat iedereen voor hem door het vuur ging. Door het creëren van de juiste mentaliteit in de spelersgroep werden we dat jaar ongeslagen kampioen. Ronald Paats was qua trainingsstof erg goed. Achter elke training zat een idee en trainingsvormen kwamen echt terug in de wedstrijd. Onder Martin Abbenhuis heb ik gezien hoe een trainer daadwerkelijk invloed kan hebben op een wedstrijd. Binnen een aantal minuten kon hij het spel lezen, waarna hij een aantal tactische veranderingen doorvoerde en daardoor de wedstrijd vaak positief beïnvloedde. Als keeperstrainer heb ik het meest opgestoken van Arjan van der Kaaij. Van der Kaaij is zo gepassioneerd met zijn vak bezig en constant zichzelf aan het ontwikkelen als keeperstrainer.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Nog steeds kies ik voor natuurgras al wordt de keuze steeds moeilijker. Dit heeft te maken met de steeds betere kunstgrasvelden en de af en toe dramatische grasvelden.’’

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Mijn favoriete voetballer is Andrea Pirlo van nu New York City. De titel van zijn biografie “I Think Therefore I Play” zegt alles over de voetballer Pirlo. Natuurlijk laat Pirlo weleens zijn man lopen en is het geen geweldige balafpakker. Maar aan de bal is en blijft het een geweldenaar.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger me aan grensrechters die bij elke bal vooruit van de tegenstander met hun vlag in de lucht staan. Ik weet dat het vaak vrijwilligers zijn maar het maakt onnodige spanningen en emoties los in een wedstrijd. Ik heb dit seizoen een aantal keren met neutrale grensrechters gespeeld en dat scheelt een hoop irritatie. Ook heb ik veel respect voor vrijwilligers bij een vereniging.’’

8. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Met pijn in het hart zeg ik Ajax. Dat PSV met dit elftal waarschijnlijk geen kampioen gaat worden is schandalig, ze hebben op bijna elke positie een betere speler. Ik vind wel dat Ajax terecht kampioen wordt, als je uit bij PSV (0-2) zo sterk speelt heb je er ook recht op.’’

9. Vindt je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Nee, Danny Blind is de slechtste keuze die ze hebben kunnen maken bij de KNVB. Blind is een ja-knikker en een assistent-trainer. Het meest lachwekkende was het overnemen van de aanvoerdersband van Wesley Sneijder door zijn zoon Daley Blind in de wedstrijd tegen Frankrijk (2-3).’’

10. Is Johan Cruijff de grootste voetballer ooit die Nederland heeft gehad?

,,Zeker weten. Naast de grootste voetballer ook de grootste voetbalpersoonlijkheid van Nederland. De beelden die de afgelopen weken op televisie zijn geweest doen je realiseren dat hij voor zijn tijd echt een geweldenaar was.’’

11. Waarom ga je het volgend seizoen keepen voor zaterdag vierdeklasser PGS/VOGEL?

,,Iedereen die op voetbal gaat doet dit in eerste instantie omdat hij het leuk vind en plezier wil hebben in het spelletje. Bij PGS/Vogel hoop ik het plezier terug te vinden. Ik merk dat dit al terug komt doordat ik op de donderdagen al mee train. De gezelligheid heb ik de afgelopen jaren gemist. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met de nieuwe trainer Stephan van der Steen en kijk ernaar uit om onder hem te trainen en te spelen. Als ik zie hoe de club en Van der Steen bezig zijn om alles te realiseren voor volgend seizoen dan heb ik er vertrouwen in. Ik hoop het volgend seizoen met PGS/Vogels te promoveren naar de zaterdag derde klasse.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top