Een elftal vragen aan: Boy van Gorsselen, voetballer van HDV

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Boy van Gorsselen, voetballer van HDV 1257

Boy van Gorsselen, speler van zondag vierdeklasser HDV uit Den Haag:,, Ik voetbal elke weekend met veel plezier met mijn vrienden. Wij gaan promoveren naar de derde klasse.” Haaglanden Voetbal legt Boy van Gorsselen een ‘elftal’ vragen (deel 46) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Boy van Gorsselen
Leeftijd: 28
Lengte: 1 meter 71
Been: rechts
Positie: centrale middenvelder

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Heel belangrijk, ik ga altijd met veel plezier naar de club toe. De jongens waar ik nu mee voetbal zijn buiten het veld om allemaal vrienden van elkaar.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Dat is eigenlijk in mijn jeugd geweest. Ik heb toen landelijk gespeeld en ook een paar jaar bij de KNVB-teams met veel jongens gevoetbald die nu profvoetballer zijn. Zelf heb ik toen een leuke jeugdtijd gehad bij GDA en ADO Den Haag. Daarna heb ik nog gespeeld voor sv Houtwijk, VUC en PGS Vogel.”

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Ik ben geboren als een echte dribbelaar. Nu ben ik veel zakelijker, geef ik graag steekpassjes en zet ik mijn teamgenoten vaak aan het werk.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Van elke trainer heb ik wel iets geleerd, ik heb niet echt één naam. Als voetballer heb ik veel gekeken en geleerd van Wesley Sneijder.”

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Ik vind natuurgras toch het lekkerste om op te spelen. Vooral als het veld een beetje vochtig is en de bal dan goed glijdt, vind ik het ideaal om erop te spelen. Alleen als je veel wedstrijden op natuurgras speelt wordt het wel steeds minder en dat heb je niet bij kunstgrasvelden. Althans, niet zo snel. Aan de andere kant merk ik wel dat de kunstgrasvelden waar wij op spelen wel steeds beter worden. Maar als ik zou moeten kiezen, zou ik voor echt gras gaan.”

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Wesley Sneijder van – tot voor kort – Galatasaray. Sneijder is een speler die al heel lang bij een topclub speelt. Ik vind dat Sneijder een speler is die een sterke uitstraling heeft en een echte leider is. Ik denk dat bijna elke voetballer wel een speler zoals Sneider in zijn team zou willen hebben’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger mij het meest aan scheidsrechters die het spel doodfluiten. Veel respect heb ik voor de mensen die dag in dag uit veel vrijwilligerswerk doen voor hun club.’’

8. Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan?

,,Dat zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik zou het wel leuker vinden als veel mensen het komend seizoen komen kijken bij HDV.’’

9. Wat is je persoonlijke doelstelling voor komend seizoen?

,,Nog meer doelpunten maken dan het afgelopen seizoen en mezelf blijven ontwikkelen.’’

10. Op welke plek zie je HDV het komend seizoen eindigen?

,,Dit seizoen staat oud-voetballer Winston Faerber, van onder andere ADO Den Haag, FC Den Bosch en Cardiff City, voor de selectie en er zijn een paar goede spelers overgestapt naar HDV. Ik denk dat wij dit seizoen gaan promoveren naar de derde klasse, worden wij geen kampioen dan gaat het gebeuren via de nacompetitie.’’

11. Wat zou je nog kwijt willen over het voetbal bij HDV?

,,Het is echt een heel gezellige club waar ik altijd met veel plezier naar toe ga.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top