Een elftal vragen aan: Doelman Bart den Broeder van MSV’71

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Doelman Bart den Broeder van MSV’71 1073

Bart Den Broeder, keeper van zaterdag vierdeklasser MSV’71 uit Maassluis:,, Voetbal is een deel van mijn leven geworden. Ik wil dit seizoen promoveren met MSV’71 naar de derde klasse.” Haaglanden Voetbal legt Bart Den Broeder een ‘elftal’ vragen (deel 44) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Bart den Broeder

Leeftijd: 21

Lengte: 1 meter 86

Been: Rechts

Positie:Keeper

lenting_willem

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Ik voetbal al vanaf mijn zesde. Sindsdien is voetbal een groot onderdeel van mijn leven geworden. Ik ben gewend om minimaal drie keer per week op het voetbalveld te staan. Als we dan een keer een weekend vrij hebben, verveel ik me echt de hele zaterdag. Door het voetbalritme kan ik helaas niet meer uitslapen op mijn zaterdagochtend, maar dat heb ik er graag voor over.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als keeper tot nu?

,,De promotie in 2015 met het tweede elftal van MVV’27 van de reserve tweede naar de reserve eerste klasse. Pas aan het einde van dat seizoen werd ik keeper van het tweede elftal, we pakten toen een periodetitel en via de nacompetitie promoveerden we naar de reserve eerste klasse. De finaleronde vergeet ik nooit meer. We speelden tegen Zwaluwen Vlaardingen. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-0. De week erop uit. Binnen tien minuten stonden we 2-0 achter en in de tweede helft kwamen we zelfs 4-0 achter. Toen maakte we 4-1, wat dus op een verlenging uit zou komen. Een kwartier voor tijd schoot onze linksbuiten de bevrijdende 4-2 binnen. Dat moment weet ik nog precies. Ik heb denk ik nog nooit zo hard gejuicht en ben nog nooit zo hard naar de juichende spelers toegerend. De euforie was geweldig. Ik krijg weer kippenvel als ik eraan terugdenk.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als keeper?

,,Ik ben sterk in luchtduels, al kan het natuurlijk altijd beter en daar trainer ik elke keer weer hard voor. Ook ben ik verbaal en coachend nadrukkelijk aanwezig en probeer ik de achterhoede de gehele wedstrijd lang aan te sturen.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Van Damien Hertog en Demis Xanthopoulos in de C1 bij Excelsior Maassluis. Zij hebben zoveel verstand van voetbal. In de C1 zat ik ook nog volledig in een leerfase. Ik weet nog wel dat mijn trap toen nog onvoldoende was. Hertog nam mij trainingen lang apart om aan de traptechniek te werken, hij leerde mij precies hoe ik de bal moest raken. Daar heb ik nu nog steeds profijt van.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Kunstgras. Dat verwacht je misschien niet bij een keeper, maar ik vind het echt lekkerder spelen. Vooral voetballend kan je zoveel meer op een kunstgrasveld. Op de moderne kunstgrasvelden vind ik het ook heerlijk om te duiken, zeker als het lekker nat is.”

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Gianluigi Buffon, keeper van Juventus en Italië. Omdat Buffon niet alleen een zeer goede keeper is, maar vooral de combinatie van zijn keeperskwaliteiten met zijn huidige leeftijd (38 jaar). Het fanatisme bij Buffon straalt er nog steeds vanaf.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Tijdrekken en slechte scheidsrechters. Al moet ik toegeven dat ik zelf natuurlijk ook weleens de tijd pak met het nemen van een achterbal als we vlak voor tijd voor staan. Ik heb respect voor spelers die hun ploeg ondanks een achterstand op sleeptouw blijven nemen.’’

8. Op welke plek zie je dit seizoen MSV’71 eindigen?

,,Wij gaan derde worden. Momenteel staan we gedeeld vierde met Quintus en twee punten achter op nummer drie VOB uit Rotterdam. Direct na de winterstop moeten we uit naar Quintus (thuis 3-3) en krijgen we de week erna thuis VOB (uit 7-1 verloren) op bezoek. Dat zijn gelijk cruciale wedstrijden voor dit seizoen.”

9. Wat is je persoonlijke doelstelling voor dit seizoen?

,,Ik wil dit seizoen promoveren met MSV’71 naar de derde klasse. Dat is nog ver weg, maar als we uiteindelijk bij de eerste drie eindigen deze competitie, hebben we zeer waarschijnlijk een periodetitel binnen. Dan is alles mogelijk voor MSV’71.’’

10. Vind je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Nee. Ik vind dat Blind verkeerde keuzes maakt in het opstellen en selecteren van spelers. Natuurlijk is het in het begin moeilijk om het gestuntel van Guus Hiddink te herstellen, maar ook Danny Blind krijgt naar mijn mening het Nederlands Elftal (nog) niet aan de praat.’’

11. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Ajax. Ik ben zelf Ajacied, dus dat zegt genoeg. Ik denk dat Ajax momenteel de beste selectie van Nederland heeft.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top