Een elftal vragen aan: Dominique Ariës, speler van VUC

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Dominique Ariës, speler van VUC 1330

Dominique Ariës, speler van zondag tweedeklasser VUC uit Den Haag:,, Voetbal is heel belangrijk voor mij. Verdedigend is VUC heel kwetsbaar”. Haaglanden Voetbal legt Dominique Ariës een ‘elftal’ vragen (deel 42) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Dominique Ariës

Leeftijd: 21

Lengte: 1 meter 78

Been: tweebenig

Positie: voorste linie

Tekst: Willem Lenting

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Voetbal is, als ik eerlijk ben, het belangrijkste in mijn leven. Ik doe er alles aan om het maximale eruit halen. Daarnaast focus ik mij op mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, omdat ik weet dat ik mij naast het voetbal ook op mijn maatschappelijke carrière moet richten.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Ik heb een paar mooie ervaringen: De dubbel winnen met ADO Den Haag onder 18 jaar, maar ook de kampioenschappen met Quick in de D-, C- en B-klasse, allemaal behaald in de landelijke divisies, waren heel speciaal om mee te maken.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Eéen van mijn grootste wapens is mijn snelheid gecombineerd met mijn beweeglijkheid. Daarnaast schijn ik te beschikken over aardig wat schijnbewegingen, die me helpen om een verdediger makkelijker te kunnen passeren. Wat ook vaak is genoemd is de steekpass. Als een medespeler vrijloopt zal ik altijd de bal spelen, waardoor we verdedigende linie uiteen spelen en voor de vijandige goal kunnen komen.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Het zijn er meerdere, maar zonder iemand te kort te willen doen zal ik er twee noemen. De eerste is mijn techniektrainer, Ton Jenner. Ik train daar al vanaf mijn achtste jaar en heb er alleen maar profijt van gehad, en nog steeds. Wat anderen ervan vinden moet eenieder voor zich weten, maar ik weet wat het is om schijnbewegingen te trainen en wat de kracht van herhalingen is. De andere trainer is Marten Glotzbach, nu trainer bij zaterdag tweedeklasser SC Monster. Ik heb op het Segbroek College in de Topsportklas drie jaar lang twee keer per week training van hem gehad. Glotzbach maakte me bewust van mijn tekortkomingen en liet me ook zien hoe ik dingen anders kon oplossen.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Kunstgras. Omdat dat nooit wordt afgekeurd, want ik wil altijd voetballen dus dat komt mooi uit. Daarnaast gaat de bal sneller en heb je nooit last van oneffenheden in de mat. Helaas is er nu ophef ontstaan over velden waar korrels op zouden liggen die de volksgezondheid niet ten goede komen. Als dat waar is moet er een oplossing komen, zo niet kies ik direct voor natuurgras.’’

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Mijn favoriete speler is Zlatan Ibrahimovic van Manchester United. Ibrahimovic is een alleskunner, maakt onnavolgbare goals, is met elke club kampioen geworden, is ondanks zijn lengte technisch zeer begaafd en daarnaast zeer lenig. Hij beheerst ook een oosterse vechttechniek en je ziet vooral bij hoge ballen hoe makkelijk hij zijn been optilt tot boven het hoofd van de tegenstander om de bal feilloos aan te nemen.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Aan scheidsrechters die hun eigen wedstrijd fluiten en hun assistenten die constant hun vlag opsteken. Vaak kun je het die mensen niet eens kwalijk nemen, het spel gaat inmiddels zo snel en zoals we allemaal weten zijn assistent-scheidsrechters vaak niet de best getrainde leden van een voetbalclub.’’

8. Op welke plek zie je dit seizoen VUC eindigen?

,,Daar is op dit moment geen zinnig woord over te zeggen. VUC scoort wel, maar verdedigend laten we nog teveel steken vallen. Daarnaast is helaas niet iedereen fit. En we kunnen wel roepen dat we ons daar niet achter mogen verschuilen, maar als je een paar onnodige kaarten pakt – wat wel is gebeurd – dan is het voor onze trainer Mark Moen elke week puzzelen. Elke speler die terugkomt van een blessure is er één, zelf heb ik ook een zware knieblessure en ben ik nu druk aan het revalideren en dat gaat goed. Maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dit seizoen voor mij voorbij, of ik moet een medisch wonder zijn. Van Milik, oud spits van Ajax, zeiden ze ook dat hij zes maanden nodig zou hebben en nu wordt er geroepen dat honderd dagen waarschijnlijker lijkt. Maar voor mezelf hoop ik ook op een sneller herstel, maar reken nergens op.’’

9. Vind je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Ik kan natuurlijk meehuilen met de wolven in het bos, dat Blind een slechte coach is, maar het heeft ook met een stukje kwaliteit te maken dat we op dit moment ontberen. Onze gevaarlijkste man is Robben en als die wegvalt krijgen we het al warm. Maar de zogenaamde dwergstaten laten zien wat je moet doen als je de bal niet hebt en dat is verdedigen. Kijk hoe ver die landen komen op internationale toernooien. En onze verdediging is een aandachtspunt, al denk ik wel dat we langzamerhand wel spelers krijgen die het vak van verdedigen verstaan.’’

10. Wie zou je voor één dag willen zijn?

,,Nu een keer geen voetballer, maar een acteur uit een TV-serie. Advocaat Harvey Specter uit de advocatenserie Suits (RTL5). Iemand die zich nooit gewonnen geeft en doorgaat tot de laatste snik. Zeer zelfverzekerd, zelfs als hij aan de verliezende hand lijkt, geeft hij je het gevoel de zaak nog te kunnen winnen. Het is op het arrogante af, maar goed, ik zou hem wel een dag willen zijn.’’

11. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Dat gaat Ajax worden. Sinds de komst van Zyech lijkt Ajax wat meer overwicht te krijgen en in balans te geraken. Het ligt zeker niet alleen aan Zyech, maar hij is wel een creatieve speler. Waarschijnlijk krijgen zijn medespelers door zijn aanwezigheid meer zelfvertrouwen en weten ze dat, als ze hem kunnen aanspelen, er meestal iets goeds gebeurt, dat er een vervolg is richting de goal van de tegenstander.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top