Een elftal vragen aan: Ivailo Staal speler van Westlandia (zo)

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Ivailo Staal speler van Westlandia (zo) 1247

Ivailo Staal, speler van zondag Derde Divisieclub Westlandia uit Naaldwijk:,, Ik hou al vanaf mijn zesde van het spelletje. Niemand wil tweede worden in de competitie ”. Haaglanden Voetbal legt Ivailo Staal een ‘elftal’ vragen (deel 43) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Ivailo Staal
Leeftijd: 22
Lengte: 1 meter 87
Been: rechts
Positie: middenvelder

Tekst: Willem Lenting

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Ik voetbal al vanaf m’n zesde bij een voetbalclub en sindsdien is voetbal niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik heb ook bijna altijd op redelijk hoog niveau gevoetbald. Ik hou van het spelletje en het wereldje daaromheen.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Ik heb, toen ik in de jeugd zat bij de KNVB, een BVO-toernooi gespeeld dat mij wel altijd is bijgebleven. Dat jaar waren wij ook kampioen van Nederland geworden, dus dat was een leuke ervaring. Ik heb met Haaglandia twee promoties meegemaakt en dat waren ook heel mooie ervaringen.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Ik ben redelijk groot, dus ik denk dat mijn kracht wel één van m’n specifieke kwaliteiten is. Ik ben sterk in de één tegen één duels. Verder ben ik kopsterk, maar dat mag ook wel met mijn lengte. Daarnaast heb ik ook een goeie trap.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

Ik heb tot nu toe twee trainers gehad in het seniorenvoetbal. Dat zijn Maurizio Ceccucci en Edwin Grünholz. Ik heb bij Haaglandia ruim drie jaar Ceccucci als trainer gehad en in die tijd heb ik heel veel van hem geleerd. Ik kwam ook net uit de jeugd en hij heeft zich heel veel met mij bezig gehouden. Ik heb Edwin Grünholz nu een klein half jaartje als trainer en van hem leer ik ook veel. Vooral zijn voetbalintelligentie is iets waar ik als speler veel van kan leren. Ik vind hem ook heel professioneel in zijn doen en laten, dat is ook iets waar ik iets van kan opsteken. Ik denk dat ik van Edwin Grünholz nog veel kan leren dit seizoen.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Ik vind natuurgras toch het lekkerste om op te spelen. Vooral als het veld een beetje vochtig is en de bal goed glijdt, vind ik het ideaal. Alleen als je veel wedstrijden op natuurgras speelt wordt het wel steeds minder en dat heb je niet bij kunstgrasvelden. Althans, niet zo snel. Aan de andere kant merk ik wel dat de kunstgrasvelden waar wij op spelen wel steeds beter worden. Maar als ik zou moeten kiezen, zou ik voor echt gras gaan.”

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Mijn favoriete speler is Sergio Ramos van Real Madrid. Ramos is een speler die al heel lang bij een topclub speelt en jaar in jaar uit altijd goed speelt. Ik vind ook dat het een speler is die een sterk uitstraling heeft en hij straalt gezag uit. Ik denk dat bijna elke voetballer wel een speler zoals hij in zijn team zou willen.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger mij het meest aan scheidsrechters die een wedstrijd niet aanvoelen. Een scheidsrechter kan het verloop van een wedstrijd sterk bepalen en wanneer hij daarin verkeerde beslissingen neemt, heeft dat effect op de wedstrijd. Hierbij wil ik niet zeggen dat ik geen respect heb voor scheidsrechters of iets dergelijks, want ik heb veel respect voor wat zij doen. Alleen is het weleens voorgekomen dat ik me heb geërgerd aan de beslissingen van bepaalde scheidsrechters tijdens een wedstrijd. Ik heb veel respect voor voetballers die andere spelers helpen en beter maken op het voetbalveld.’’

8. Op welke plek zie je dit seizoen Westlandia eindigen?

,,Momenteel staan we er erg goed voor. We staan op een gedeelde tweede plaats, dus dat is nu al een mooie teamprestatie. Als wij aan het eind van de rit nog steeds op de tweede plaats staan zou dit heel goed zijn. Het seizoen is nog lang en we hebben nog veel wedstrijden te gaan, dus vind ik het wel moeilijk om hierover een schatting te maken. Als we zo doorgaan heb ik er zeker alle vertrouwen in en denk ik dat wij een heel mooi seizoen kunnen hebben. Aan de andere kant, niemand wil tweede worden in de competitie en als je zo dichtbij komt dan wil je natuurlijk meer. Alleen moeten wij ook niet zover vooruitkijken en wedstrijd voor wedstrijd bekijken.’’

9. Vind je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,Dit vind ik ook een lastige vraag. Ik weet natuurlijk niet wat voor trainer Blind is. Ik ken Blind alleen van de dingen die ik over hem zie en lees, maar ik weet niet hoe hij als trainer is. De lichting die het Nederlands elftal momenteel heeft is ook niet zo sterk als dat wij gewend zijn van de vorige jaren. Als ik naar de statistieken van Danny Blind kijk, dan word ik daar ook niet echt warm van, dus in dan opzicht blijkt hij niet de ideale bondscoach te zijn voor het Nederlands elftal. Ik denk dat het Nederlands elftal veel stappen moet maken en ik weet niet of Danny Blind de juiste man hiervoor is.’’

10. Wie zou je voor één dag willen zijn?

,,Daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht. Ik denk dat de meeste mensen een profvoetballer of een wereldster willen zijn voor een dag, maar ik weet niet of dat mijn ding zou zijn. De hele dag overal in de spotlights staan lijkt mij nou ook niet alles. Als ik dan toch moet kiezen, zou ik voor een dag Lionel Messi van FC Barcelona willen zijn. Dan kan ik even zien hoe het is om vanuit zijn ogen te kijken.’’

11. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Feyenoord. Het geluk moet toch wel weer een keer aan hun kant zijn lijkt mij onderhand. Ze doen het goed dit jaar, dus wie weet kunnen ze het ook volhouden. Anders gaat het weer tussen Ajax en PSV en dat wordt een klein beetje eentonig. Dus ik zeg Feyenoord.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top