Een elftal vragen aan: Laurens Wittmaekers (SV Die Haghe)

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Laurens Wittmaekers (SV Die Haghe) 1495

Laurens Wittmaekers, speler van zaterdag derdeklasser SV Die Haghe: ,,Voetbal is heel belangrijk voor mij. Wij moeten dit seizoen top drie spelen.” Haaglanden Voetbal legt Laurens Wittmaekers een ‘elftal’ vragen (deel 41) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Laurens Wittmaekers

Leeftijd: 20

Lengte: 1 meter 77

Been: linksbenig

Positie: middenvelder

Tekst: Willem Lenting

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Voetbal is voor mij onwijs belangrijk; ik ben begonnen op SV Die Haghe als F-pupil. Als C-junior ben ik vertrokken naar het Haagse Quick. Bij Quick heb ik een aantal mooie jaren gehad in de jeugd. Ik vond het spelletje zo leuk dat ik besloot om ook mijn trainer/coach III te behalen. Daarna heb ik verschillende elftallen op Quick getraind en train nu nog steeds de E1, waar ik heel veel plezier aan beleef. Ik ben nu als speler weer terug op het oude nest, Die Haghe. Ik heb veel vriendschapen opgebouwd bij Quick, ga daarom elke zondag kijken bij mijn vrienden van het eerste en tweede elftal. Kortom ik ben elke dag met voetbal bezig.’’

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Dat was mijn debuut bij Quick in de zondag hoofdklasse. Als jonge speler van een jeugdopleiding droom je ervan om uiteindelijk te mogen spelen in het eerste elftal. Maar ook het kampioenschap twee jaar geleden met de A1 van Quick tegen BARONIE (4-2) in de derde divisie vond ik supermooi om mee te maken.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Ik ben een technisch ingestelde speler met een sterk linkerbeen, die op de helft van de tegenstander het meest tot zijn recht komt. Verder ben ik een speler met veel diepgang, maar kan daarnaast ook de opbouw verzorgen. Ik ben met m’n gezicht naar de goal wel op mijn best. Verdedigend moet ik mij nog wel verbeteren.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Ik denk dat elke trainer die ik heb gehad mij dingen heeft kunnen bijbrengen alleen er is een aantal dat daar wel gevoelsmatig uitspringt. Ik heb als speler technisch heel veel geleerd van Achraf Dachraoui. Dachraoui heeft onwijs veel geduld met jonge jongens en is technisch zelf ook zeer begaafd. Door telkens verschillende technische aspecten te herhalen, heb ik daar de rest van mijn voetbalcarrière heel erg veel aan. Ex-trainer van Quick A1 Fabian Veldwijk en huidige trainer van Quick A1 John Hage heb ik tactisch veel van geleerd.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Naar mijn idee hangt dit af van de kwaliteit gras of kunstgras. Ik vind een goede kunstgrasmat met genoeg demping heerlijk voetballen. Daarnaast vind ik een grasmat die goed verzorgd word ook iets om je vingers bij af te likken. Ik heb niet echt een bepaalde voorkeur.’’

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Toni Kroos van Real Madrid is mijn favoriete speler. Kroos straalt zo enorm veel rust uit, hij is de regisseur bij Real Madrid. Kroos bepaalt het tempo en heeft een geweldige trap met daarbij een overzicht wat heel weinig spelers hebben.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Ik erger me op het veld niet snel aan dingen, elk team doet er alles aan om te winnen en daar gebeuren soms dingen bij die niks met voetbal te maken hebben. Dat is niet goed te praten maar wel de realiteit. Ik heb wel onwijs veel respect voor scheidsrechters. Welk niveau je ook fluit je zult altijd een berg kritiek over je heen krijgen op sommige momenten, terwijl deze mensen in een split second moeten bepalen of ze op de fluitje blazen of toch door laten spelen.’’

8. Op welke plek zie je dit seizoen SV Die Haghe eindigen?

,,Ik denk dat wij met Die Haghe dit jaar een hele goede, ruime selectie hebben met 18 tot 20 jongens die allemaal in de basis kunnen spelen. Daarbij hebben we een aantal jongens die al heel wat ervaring hebben op hoger amateurniveau. Gezien de breedte, fitheid en kwaliteit van de selectie vind ik dat wij minimaal in de top drie moeten eindigen en een gooi kunnen gaan doen naar een kampioenschap Die Haghe.’’

9. Vindt je Danny Blind de juiste bondscoach voor het Nederlands elftal?

,,In mijn ogen is Danny Blind niet de juiste man op dit moment voor Oranje. Blind staat enorm onder druk en is onwijs gestrest ook al ontkent hij dit. Daarnaast vind ik dat hij niet de uitstraling heeft van een bondscoach. Hij kan zijn keuzes en mankementen ook moeilijk verantwoorden. Persoonlijk wil ik daar iemand zien die een onwijze uitstraling heeft en heel veel betekent heeft voor het Nederlandse voetbal. Frank Rijkaard is in mijn ogen een geweldige oud-speler geweest die heel wat wedstrijden voor Oranje gespeeld heeft en een onwijs charisma uitstraalt.’’

10. Wie zou je voor één dag willen zijn?

,,Ik zou wel voor één dag Lionel Messi van FC Barcelona willen zijn. Lijkt me geweldig om één dag zo geniaal te kunnen voetballen. Doe het niet voor de aandacht, maar puur om te weten hoe het is om elke dag non-stop door iedereen herkend wordt en gevraagd wordt voor een foto. Ik denk dat ik dan heel blij ben dat ik de dag daarna weer gewoon Laurens Wittmaekers ben die voetbalt bij SV Die Haghe.”

11. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Ik vind dat PSV met de kwaliteiten die zij in de selectie hebben verplicht kampioen moet worden. Daarnaast vind ik Ajax veel te kinderlijk. Feyenoord verrast mij dit jaar echt hoe volwassen zij voetballen als team. Ik denk dat Feyenoord het PSV lang moeilijk zal maken, maar dat PSV er uiteindelijk met de titel vandoor gaat.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top