Een elftal vragen aan: Michel van Giesen, voetballer van Honselersdijk

Achtergrond, Een elftal vragen aan, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Een elftal vragen aan: Michel van Giesen, voetballer van Honselersdijk 771

Michel van Giesen, speler van zaterdagtweedeklasser sv Honselersdijk: ,,Voetbal is een deel van mijn leven geworden. Wij gaan zeker meedoen in het linker rijtje ”. Haaglanden Voetbal legt Michel van Giesen een ‘elftal’ vragen (deel 47) voor. Deze rubriek is ook terug te vinden linksonder in een kader op deze homepage.

Naam: Michel van Giesen
Leeftijd: 27
Lengte: 1 meter 87
Been: Rechts
Positie: centrumverdediger

1. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

,,Vanaf mijn vijfde zit ik al op voetbal. Omdat ik als kleine jongen al dicht bij de club woonde, was ik ook altijd te vinden op het voetbalveld met vrienden. Sommige mannen waar ik vroeger al mee voetbalde, zitten nu bij mij in de selectie, dus dat is mooi om te zien. Als ik zelf niet voetbal, kijk ik graag naar voetbal, dus je kunt wel zeggen dat het een grote hobby van mij is. Ik vind het ook een uitlaatklep, even lekker alles van je af spelen.”

2. Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu?

,,Dat zijn er twee. De eerste was twee jaar geleden de promotiewedstrijd naar de tweede klasse tegen KMD met sv Honselersdijk. En drie jaar geleden speelden wij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord (0-8). Ik speelde de eerste helft tegen Lex Immers en de tweede helft tegen Mitchell te Vrede. Ondanks dat Immers twee keer en Te Vrede drie keer scoorden, was het een prachtige ervaring om als amateur mee te maken.’’

3. Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer?

,,Ik ben kopsterk, maar dat mag ook wel met mijn lengte. Daarnaast heb ik een goed schot in mijn rechterbeen. Een jaar paar geleden heb ik een jaar als spits gespeeld in het tweede elftal. Scoren is leuk, maar als verdediger voel ik mij toch op mijn best.’’

4. Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd?

,,Dat zijn mijn huidige trainers Piet Boon en Frank van Zijl. Zij hebben zoveel verstand van voetbal. Naarmate je ouder wordt, worden het andere dingen waar een trainer belangrijk voor is. Zelfvertrouwen geven en je optimaal laten presteren. Hoe je in je hoofd denkt over het spelletje en hoe je tactisch je tegenstander het best kunt bestrijden.’’

5. Kunstgras of natuurgras en waarom?

,,Ik vind natuurgras toch het lekkerste om op te spelen. Vooral als het veld een beetje vochtig is en de bal goed glijdt, vind ik het ideaal. Alleen als je veel wedstrijden op natuurgras speelt, wordt het wel steeds minder en dat heb je niet bij kunstgrasvelden. Als verdediger is kunstgras wel een stuk lastiger om te verdedigen.’’

6. Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem zo bijzonder?

,,Cristiano Ronaldo van Real Madrid. Ronaldo is een zeer complete speler, heeft veel flair en maakt ook zijn acties. Daarnaast maakt hij enorm veel doelpunten, zijn doelpuntenaantal is vaak meer dan het aantal wedstrijden van Real Madrid. Hij is een enorme doorzetter en werkt er elke dag hard voor.’’

7. Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld?

,,Grensrechters die partijdig zijn. Ook erger ik me aan voetballers die niet komen om te voetballen, maar die vaak bezig zijn met het spel te bederven. Bijvoorbeeld opzettelijk spelers blesseren, ruzies en vechtpartijen creëren. Respect heb ik voor spelers, trainers en fans die alles doen en proberen te geven in een wedstrijd.’’

8. Welke club wordt kampioen van Nederland en waarom?

,,Ajax. Omdat ze in mijn ogen de beste selectie van Nederland hebben. Ze moeten alleen nog wel stabieler worden, gelukkig gaat het de laatste weken weer een stuk beter.’’

10. Op welke plek zie je sv Honselersdijk het komend seizoen eindigen?

,,Tussen plek vier en zes gaan wij dit seizoen eindigen. Ik vind dat wij er als selectie zeker op vooruit zijn gegaan. Vorige seizoen staken clubs als Te Werve, RCL en Valken’68 er echt bovenuit. Dat is volgens mij dit seizoen niet het geval, ook al moet ik wel toegeven dat nieuwkomers Die Haghe en Lugdunum het wel verrassend goed doen tot nu toe.’’

11. Wat zou je nog kwijt willen over het voetbal bij sv Honselersdijk?

,,sv Honselersdijk is echt een fantastische dorpsclub. Dit is nu mijn 22ste jaar bij de club en het bevalt me nog steeds. We hebben een jonge frisse ploeg met jongens veelal opgeleid in eigen jeugd, die alleen nog maar kunnen groeien. De club zelf is sinds een aantal jaren zeker ambitieuzer geworden, met de intreding van de Club van Honsel. Die betekent veel voor de vereniging, zowel voor de selectie als voor de jeugd. We hebben een prachtige accommodatie, veel vrijwilligers die de club draaiende houden, een goede voorzitter en natuurlijk de trouwe supporters.”

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top